Gündem Ev taksitini ödeyeni Milliyet’ten öğrenmiş

Ev taksitini ödeyeni Milliyet’ten öğrenmiş

23.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

KPSS soruşturmasını bitiremeyen savcı Sakınan, mahkum K.G.’nin kendi ev taksitini ödediğini haberden öğrendiğini söyleyip suç duyurusunda bulundu

Ev taksitini ödeyeni Milliyet’ten öğrenmiş

2010 KPSS’deki kopya iddialarıyla ilgili soruşturmayı uzun süre bitiremeyen ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Trabzon’a düz savcı olarak atanan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan, sahibi olduğu 500 bin liralık gayrimenkulün 4 taksidini “nitelikli yağma” suçundan mahkum olan K.G.’nin ödediği haberinin Milliyet’te yayımlanmasıyla öğrendiğini iddia etti. Sakınan, haber nedeniyle suç duyurusunda da bulundu.

Haberin Devamı

Sakınan, 29 Mayıs 2015’te Milliyet’te yer alan haberle ilgili olarak, “hakaret, iftira, özel hayatın gizliliğini ihlal ve banka bilgilerinin kanunlara aykırı şekilde dağıtılmasını sağlayan kişiler” hakkında suç duyurusunda bulundu. Sakınan’ın avukatının hazırladığı ve “müvekkilim hiçbir zaman bir yapının mensubu olmamıştır” denilen suç duyurusu dilekçesinde, şöyle denildi:

“Müvekkilim haberlere konu evini (...) haberlerde iddia edilen rakama almadığı gibi, müteahhit firma tarafından anlaşma yapılması ve düşük faiz ile kredi kullandırması nedeniyle Bank Asya’dan konut kredisi kullanmıştır. Mal varlığı bildiriminde iş bu evini kredili olarak aldığını ve kredi taksitlerinin kardeşi A.S. tarafından ödendiğini bildirmiştir. Bu nedenle de müvekkilimin ödemelerin nasıl yapıldığı konusunda bilgisi dahi yoktur.

Haberin Devamı

Haber içeriğinde yer alan sigorta şirketi müdürü M.V. ile gasp sanığı K.G. isimli şahıslar, müvekkilimin kardeşi A.S.’nin çalışanlarıdır. (...) K.G. isimli şahıs, sigorta ve maaş göstergeleriyle sabit olduğu üzere A.S.’nin şirketinin çalışanıdır. Bunlardan haber sonrası müvekkilimin bilgisi olmuştur.”

Basın Kanunu uyarınca açıklanamayacak olan haberin kaynağına ilişkin beyanlarda bulunulan dilekçede, “Bankacılık Kanunu ile güvence altına alınan banka bilgilerinin gizliliği ihlal edilmiş (...) iş bu bilgileri doğruluğu araştırılmadan haber yapan şahıslar hakkında şikâyetçi olma zarureti hasıl olmuştur” denildi.

Sakınan’ın suç duyurusu üzerine Milliyet muhabiri Türker Karapınar hakkında İstanbul Basın Savcılığı soruşturma başlatarak ifadeye çağırdı. Savcılığa giden Karapınar, ifadesini yazılı olarak verecek.

Yazarlar