Dünya Evden çıkmadan 1000 kalori!

Evden çıkmadan 1000 kalori!

05.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından derlenen ve günlük ev işlerinden oluşan yöntemler, ev işleri yaparak kalori yakmanın mümkün olduğunu gösterdi. Bu yöntemler sayesinde evden dışarı çıkmadan 1000 kalori vermek mümkün

Evden çıkmadan 1000 kalori

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesi tarafından derlenen yöntemlerle evde kilo vermek mümkün. İşte o ipuçları:

SÜPÜRGE YAPMAK: Evi tozlardan arındırırken, daha fit bir görünüme kavuşmak mümkün. 30 dakika boyunca süpürge yapmak 180 kalori harcanmasını sağlayacaktır. Bu rakam, 30 dakika tempolu yürüyüşe eş değer.

CAM SİLMEK: Camları silerken süngerle yapılan ovalama hareketi omuzları ve pazularıi yukarı aşağı ovalama hareketleri ise diğer kol kaslarını çalıştırıyor. Bu hareketlerin tekrarı ile yapılan 30 dakikalık bir cam temizliği, ortalama olarak bir çikolatadan alınan kalori miktarı kadar, yani 125 kalori yakılmasını sağlıyor. 125 kalori 22 dakika pedal çevirmeye denk geliyor.

YER TEMİZLİĞİ: Yerleri fırça veya bez yardımıyla silinmesi, fit bir vücut için oldukça yararlı. 30 dakika boyunca yapılan yer temizliği 240 kalori yakılmasını sağlarken, bu sayı 45 dakika dans etmeye denk geliyor. Bu sayede büyük bir dilim pizzayı yakmak mümkün

HALI KALDIRMAK: Sadece halı yayarak kilo vermek mümkün. Halıyı yerden kaldırın ve kendinize doğru çekin. Daha sonra yere serin. Bu hareketi 30 dakika boyunca yapmak, 180 kalori yakımını sağlıyor. Bu rakam, 1 şişe kolanın kalorisine eşit. 25 dakika golf oynamakla aynı kalorinin verilmesine yardımcı oluyor.

DUVAR BOYAMAK: Boya fırçası yardımıyla hem evin duvarlarını yeni hale getirebilir hem de bu işlemi yarım saat tekrarladığınızda 210 kalori yakabilirsiniz. Bu, 35 dakika tempolu yürüyüşe eşdeğer.

ÇİM BİÇMEK: Özellikle çalışan erkekler bahçeyle ilgilenmeye bayılır. Bu sayede kilo vermek de aslında çok kolay. 30 dakika çim biçmenin 185 kalori yakmaya yardımcı olduğu, bu oranın 25 dakikalık badmington etkinliğiyle eş değer olduğu ifade ediliyor.

Yazarlar