18.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
İşte mutfaklarda bulunan tehlikelerden birkaçı:
- Mutfakta kullanılan kesme tahtaları, klozetlere oranla 200 kat fazla bakteri içeriyor. Kesme tahtaları iyi yıkanmayınca bakterilerin yayılması hızlanıyor.
- Gıda zehirlenmelerinin yüzde 40’ı da mutfaktaki yetersiz hijyen koşulları yüzünden oluyor. Düzgün muhafaza edilmeyen patates, pırasa gibi besinler gıda zehirlenmesini tetikiyor.
- Mutfakta temas edilen ürünlerin yarısı zararlı bakteriler içeriyor. Bunlardan kurtulmanın yolu, dezenfektan ve mendiller kullanmak, besinleri iyice yıkamak ve bulaşık makinesi kullanmak.
- Özellikle tavuk ayıklandıktan sonra ellerin iki kez yıkanması tavsiye ediliyor.