Gündem Evlerde keskin nişancı ve gece görüş dürbünü

Evlerde keskin nişancı ve gece görüş dürbünü

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişiyi katleden teröristle Konya’da aynı evde kaldıkları iddia edilen ve önceki gün Konya’da yapılan baskınlarda bulunamayan üç aile İzmir’de yakalanarak gözaltına alındı.

Evlerde keskin nişancı  ve gece görüş dürbünü

Saldırının ardından yürütülen soruşturma ve operasyonlarda elde edilen bilgilerde, Kasım ayında Konya’ya eşi ve iki çocuğu ile birlikte gelen teröristin, Bosna Hersek Mahallesi’nde ev kiralayan yabancı uyruklu üç aile ile ilişki kurduğu saptandı. Konya’da önceki gün yapılan baskınlarda, üç ailenin kaldığı evlerde kimse bulunamadı. Evleri boşalttıkları belirlenen üç aile de katliamcı terörist gibi sır oldu.

Haberin Devamı

40 kişi emniyette

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri yaptıkları çalışmada ailelerin Konya’dan İzmir’e geldiğini saptadı. Ekipler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüphelilere yönelik Bornova ve Buca ilçelerinde özel harekat polislerinin desteğiyle gece saatlerinde dört adrese operasyon düzenledi. Polis ekipleri, operasyonların sürdüğü mahallelerde giriş ve çıkışları kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı.

Operasyonda, Dağıstan, Doğu Türkistan ve Suriye uyruklu 11’i kadın 20 şüpheli gözaltına alındı. DAEŞ üyesi olduğu öne

Evlerde keskin nişancı  ve gece görüş dürbünü
sürülen zanlılar ile yanlarındaki 20 çocuk da emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramada, keskin nişancı ve gece görüş dürbünü, palaska, sırt çantası, GPS, bazı askeri malzemeler ele geçirildi.

Zanlıların, Ortaköy’deki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle Konya’daki hücre evinde birlikte kaldıkları iddia edildi. Ailelerin pasaportlarının inceleme altına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ev sahiplerinin evi kiraladıkları insanların bu kişiler olmadığını söylediklerini belirtti. Gözaltına alınan insanları hiç görmediklerini anlatan apartman sakinleri gelenlerin kapı tokmağını sadece iki kez vurup girdiklerini sadece sesleri duyduklarını anlattı.

İzmir’de gözaltına alınan ailelerin, saldırıdan kısa süre önce Konya’dan ayrıldığını saptayan polis ekipleri, ailelere ev kiralayan iki emlakçıyı da gözaltına almıştı.

Teröristin görüntüsü, 15 Aralık’ta Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki güvenlik kameralarına takılmıştı.

O mesajı atan gözaltında

Öte yandan Düzce Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, Ortaköy’de terör saldırısının gerçekleştirildiği eğlence merkezinin sosyal medya hesabına “Sizi istiyorummm” ve “Dövüşe 5 kalaa” şeklinde iki mesaj yazan “Woo George” isimli kullanıcıya yönelik çalışma yaptı. Şüpheli F.S.M’nin evine düzenlenen operasyonda bazı belge ve dokümanlara el konuldu. F.S.M. gözaltına alındı.