İstanbul Eximbank Yurt İçi Kredi Ve Sigorta Programlarını Tüm Şubelerinde Sunabilir Hale Getirdi

Eximbank Yurt İçi Kredi Ve Sigorta Programlarını Tüm Şubelerinde Sunabilir Hale Getirdi

26.07.2018 - 12:10 | Son Güncellenme:

.

Eximbank Yurt İçi Kredi Ve Sigorta Programlarını Tüm Şubelerinde Sunabilir Hale Getirdi

Eximbank, yurt içi kredi ve sigorta programlarını tüm şubelerinde sunabilir hale getirdi. Banka, elektronik dönüşüm projeleriyle işlemleri kolaylaştırmayı ve maliyetleri düşürmeyi planlıyor.

Türk Eximbank, elektronik dönüşüm süreçlerini hızlandırarak reeskont kredileri de dahil olmak üzere yurt içi kredi ve sigorta programlarını tüm şubelerinde sunabilir hale geldi. Yapılan açıklamada; Temmuz ayının başında başlanan elektronik teminat mektubu uygulamasından sonra elektronik dönüşüm projelerine hız veren banka, bu hafta başında e-bono uygulamasını başlattı. Elektronik dönüşüm işlemlerinin kapsamı, bankanın tüm şubelerine yaygınlaşması ve tüm yurt içi kredilerde uygulanması ile genişletilecek, işlemlerin daha hızlı ve daha az maliyetli gerçekleşmesi sağlanacak.

"Elektronik dönüşüm projeleriyle işlemleri kolaylaştırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefledik"
Elektronik dönüşüm projelerini aşama aşama hayata geçirdiklerini belirten Genel Müdür Adnan Yıldırım, konu ile ilgili değerlendirmesinde; "Bankamız ihracata desteğinin yanında, işlemleri hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek amacıyla e-dönüşüm uygulamalarına da önem vermektedir. 4 Temmuz 2018’de başlattığımız elektronik teminat mektubu uygulamasından sonra ikinci bir adım olarak 23 Temmuz’da elektronik bono uygulamasına başladık. Bu uygulamayı 12 şubemizde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, Gebze, İstanbul Avrupa Yakası, İzmir, İstanbul Merkez Şubesi, Kayseri, Konya ve tüm yurt içi kredilerimizde olacak şekilde yaygınlaştırdık. Böylece, ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’ten verdiğimiz reeskont kredi kullandırımına ilişkin hizmetleri e-bono uygulaması ile tüm şubelerimizden daha hızlı bir şekilde vermeye başladık" dedi.

Bu tarz yeniliklere devam edeceklerini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle tamamladı: "Yılsonunda doğru elektronik dönüşüm sürecinin son adımı olarak e-taahhüt kapama sistemi uygulamasını da hayata geçirecek şekilde hazırlık yapıyoruz. İhracatın finansmanında bürokrasinin azaltılması için üzerinde çalıştığımız yeni projeleri önümüzdeki dönemde aşama aşama devreye alacağız".

Yazarlar