Eskişehir “EYLÜL’ÜN KADIN YÜZLERİ” ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

“EYLÜL’ÜN KADIN YÜZLERİ” ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

24.11.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

“EYLÜL’ÜN KADIN YÜZLERİ” ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

Tepebaşı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eylül’ün Kadın Yüzleri” adlı belgesel filmini Eskişehirlilerle buluşturuyor.
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da ücretsiz olarak gösterimi gerçekleştirilecek filmin yönetmenliğini Ayben Altunç’ un yaptığı “Eylülün Kadın Yüzleri” adlı belgesel filmin, dört yıla yayılmış özverili bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekildi.
Konuyla alakalı yapılan açıklamada, “Hafızalarımıza ve vicdanlarımıza kazılan derin bir yara olarak anımsanan 12 Eylül 1980’le başlayan süreci her yönüyle yaşamış 32 kadın; yaşadıklarını, bugüne kadar kimseye anlatmadıklarını içtenlikle bu belgeselde dile getiriyor. Film, zulmün en karanlık yerinde bile umutlarını kaybetmeyen, direnen insanların öykülerini anlatmaya aracılık ediyor. Bu kadınlar içinde; Zeynep Oral, Melike Demirağ, Nur Sürer, İkbal Kaynar gibi pek çok yazar ve sanatçı da yer alıyor. 25 Kasım saat 19.00’da gösterimi gerçekleşecek film için yönetmen Ayben Altunç, filmin yapımcısı Bülent Yarbaşı ve filmin katılımcılarından, o dönemi Eskişehir’de yaşamış sanatçı-yazar İkbal Kaynar da Eskişehir’de olacak. Film sonunda filmle ilgili bir söyleşi gerçekleştirilecek” denildi.