Gündem Ezeli rekabete biber gazı sıktılar

Ezeli rekabete biber gazı sıktılar

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arjantin liginin en önemli maçında Boca Juniors fanatikleri, rakip River Plate oyuncularına sahaya çıkarken biber gazı sıktı. Maç tatil edildi

Ezeli rekabete biber gazı sıktılar

Arjantin’in yanı sıra tüm dünyadaki futbolseverlerin dört gözle beklediği Superclasico olarak bilinen Boca Juniors ile River Plate maçında büyük olaylar çıktı. İki ezeli rakip Boca Juniors ile River Plate’i karşı karşıya getiren Libertadores Kupası maçında ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı. River Plate oyuncuları, ikinci devreyi oynamak üzere sahaya çıkmak üzereyken, çıkış tüneline yakın bir bölgeye biber gazı atıldı Gazdan etkilenen futbolculara saha içinde müdahale edildi. Daha sonra polis, saldırıyı gerçekleştiren tribüne müdahale ederek olayları yatıştırdı. Bazı futbolcuların vücutlarında, gaz nedeniyle yanıklar oluştuğu görüldü. Olayların ardından konuk takım oyuncularının gazdan etkilenmesi nedeniyle, River Plate yöneticileri, maçın ertelenmesi talebinde bulundu.
Hakemler ve CONBEMOL yetkilileri, 75 dakikalık beklemenin ardından maçın ttil edilmesine krar verdi. River Plate ilk maçı evinde 1-0 kazanmıştı.

Arjantin’de erteleme
Bu arada Arjantin’de bu haftaki profesyonel futbol maçları, alt ligde forma giyen futbolcu Emanuel Ortega’nın maç sırasındaki ölümü nedeniyle ertelendi. Arjantin 4. Futbol Ligi’nde oynanan karşılaşma sırasında, San Martin de Burzaco takımının futbolcusu Emanuel Ortega, Juventud Unida takımından Alexis Valenzuela ile topa sahip olmak için girdiği ikili mücadelenin ardından dengesini kaybedip saha kenarındaki panoya kafasını çarptı. Kafatasında çatlak oluşan 21 yaşındaki futbolcu, 2 kez ameliyata alınmasına rağmen hayatını kaybetti.
Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Luis Segura, olay sonrası yönetim kurulunun toplandığını belirterek, “Yaşanan trajedinin büyüklüğü nedeniyle, Ortega’nın anısına bu haftaki maçlar ertelenecek” açıklamasında bulundu.