Gündem Ezilen kesim adına Meclis’te olacağım

Ezilen kesim adına Meclis’te olacağım

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin Batman’da 3. sıra adayı olan Ayşe Acar, “En çok istediğim Hakikatleri Araştırma Komisyonu içerisinde yer almak” diye konuştu

Ezilen kesim adına Meclis’te olacağım

HDP, Batman’da üçüncü sıradan avukat Ayşe Acar’ı aday gösterdi. 30 yaşında olan Ayşe Acar’ın babası Abdurrahman Acar, 1993 yılında Hüzbullah tarafından katledilen bir isim. Acar, siyasetle kurduğu ilişkiyi şu sözlerle anlattı:
“Annem, babamı kaybettikten sonra bayrağı devralmak gibi Kürt siyasi hareketi içinde yer aldı. Ben de parti içerisinde büyüyen çocuklardan biriydim. Siyaseten çok yeniyim ama projeye uygun olduğum için adaylığımı koydum. Ezilen kesimler adına Meclis’te olacağız. Kadın kimliğim ile Meclis’te olacağım. HDP’nin amacı bütün dünyada ses getirecek bir şey yapmak; etnik kimlikleri içerisinde eriten değil, herkesin kendi adına varolduğu bir parti olmak.”
Acar, Meclis’e girdiği takdirde faili meçhul cinayetler ve kadınlar adına çalışacağını belirterek, şöyle devam etti: “Bir faili meçhul çocuğu olarak en çok istediğim, Hakikatleri Araştırma Komisyonu’nda yer almak. Faili meçhullerin hukuken çözülecek bir durum olmadığını biliyorum. Babamın dosyası zamanaşımına uğradı, Anayasa Mahkemesi’ne gönderdik. 20 yıl önceki olay için tanık bulmak imkansız. Babam bayram arifesinde binler kişi içerisinde çarşıda katledildi. Failler bulunmadı.Bununla ilgili çalışma yapılması gerekiyor. Geçmişle yüzleşme olmalı. Meclis’te hem komisyon içinde yer almak hem de kadınların sesi olmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Ayşe Acar Kimdir?

Ayşe Acar, 1985 yılında Batman’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Batman’da alan Acar, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra 2012-2014 yılları arasında BDP Batman İl Yöneticiliği’nde görev aldı. Beş yıldır avukatlık mesleğini yürüten Acar, kadın hakları ve faili meçhul cinayetler alanında çalışmalar yaptı.