Ankara Ezine'de Kanalizasyon Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı

Ezine'de Kanalizasyon Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı

17.08.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

.

Ezinede Kanalizasyon Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde içme suyu arıtma ünitesinin yer tespiti ve kanalizasyon atık su arıtma tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, yapımı devam eden bin tonluk su deposu inşaatı çalışmalarıyla, yapımı planlanan içme suyu arıtma ünitesinin yer tespiti çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapımına başlanan kanalizasyon atık su tesisinin temel atma törenine katıldı.

Törene, Belediye Meclis üyeleri Salih Özten, Hakan Üner, Mustafa Pilan, Ferdi Sayın, İller Bankası Proje Sorumlusu Kezban Arık, İller Bankası Proje Arazi Koordinatörü Metin Çetinbaş, AK Parti İlçe ve Kadın Kolları yöneticileri ile Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, burada yaptığı açıklamada, bin tonluk su deposunun kaba inşaatının bittiğini söyledi.

Babaoğlu, fayansların bitmesinin ardından deponun dolacağını aktararak, ''Eski su deposu tadilat işlemleriyle yenilenerek hizmete alınacak. Asıl önemli müjdeyi vatandaşlarımıza vermek istiyorum. İçme suyu arıtma tesisi için yer tespitini yaptık ve vaat ettiğimiz 'çeşmelerden arıtılmış su akacak' sözü için düğmeye basılmış oldu.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Tesisin Avrupa standartlarında olacağını belirten Babaoğlu, şöyle konuştu:

''İnşallah bu tesisimiz ve akabinde yenileyeceğimiz eski su depomuzla saniyede 75 metreküp su akışı sağlanarak, Ezinemizin musluklarından tertemiz su akacak ve ilçemizin yıllardır çilesi haline gelen su sorunu ortadan kalkacak. Kanalizasyon çalışmalarında ve su patlağı sorunlarında su borularının halini yerinde gördük. İnsanımıza yıllardır bu pis borulardan su içiren zihniyet şimdi bu çalışmalarımızı insafsızca ve haksızca eleştirmekte ve provakasyon yaratmaktadır ama halkımız çalışmalarımızı yerinde görüyor ve takdir ediyor. Kanalizasyon Atık Su Arıtma Tesisimizin temel atma törenini gerçekleştirdik. İnşallah Menderes ve Akçin Çayımıza artık tertemiz arıtılmış su akacak. Akçin Çayı ıslahı çalışmalarımız da hızla devam ediyor. İnşallah 2018'de bu projelerimizin hemen hemen hepsi tamamlanarak hizmete girecek ve Ezine'nin makus talihi son bulacak. Ezineliler her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de onlara gece gündüz çalışarak hak ettiklerinden daha fazlasını sunmak, Ezine'yi yer altı ve yer üstü güzellikleriyle yaşanabilir, modern bir kent haline dönüştürmek için çalışmalarımızı yapıyoruz.''