Ekonomi Faizi % 9 yapın kaybetmezsiniz

Faizi % 9 yapın kaybetmezsiniz

05.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan işadamlarını FETÖ’nün iş dünyasındaki bağlantıları konusunda uyararak, “Kurşunu finanse edeni affetmeyiz” dedi. Erdoğan bankalara konut kredisi faizini % 9’a çekmeleri çağrısında bulundu

Faizi % 9 yapın kaybetmezsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarına Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uyarısı yaparak, “İçinizde veya çevrenizde hâlâ bu gafletten uyanamayan varsa, müsamahayı, merhameti, hüsnüniyeti bir kenara bırakın. Derhal onları adalete teslim edin” dedi.

Haberin Devamı

Bankalara da çağrı yapan Erdoğan, “Konut alımlarında lütfen şu faiz oranlarını yıllık şöyle 9’a doğru çekiversinler. Kaybetmezsiniz” diye konuştu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki 81 ilden gelen 360 oda ve borsa başkanına şu uyarıları yaptı:

BEDELİNİ ÖDEDİK: Esnafımızın, sanatkârımızın, işadamlarımızın 15 Temmuz’da gösterdikleri güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından biliyorum. Darbe girişiminin gerisindeki amaçlardan birinin de Türkiye’nin tüm birikimlerini yok etmek, birilerine peşkeş çekmek olduğunun hep birlikte çok iyi farkındayız. Çünkü bu oyun defalarca oynandı, biz bunun bedelini defalarca ödedik.

Haberin Devamı

Sürümden kazanacaksınız

ZİLLERİ ELLERİNDE KALDI: Bu defa da başaramadılar. Şimdi artık kazanımlarımızı koruma değil daha çok çalışma, üretme, ihraç etme, istihdam etme zamanı. Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz çok sınırlı, kısa sürede telafi edilen dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı başka şeyler bekliyor, zil takıp oynayacaklar. Ama Rabbim onlara bu fırsatı vermedi. Zilleri ellerinde kaldı.

FAİZİ İNDİRİN: Geçenlerde GYODER, Emlak Konut bir açıklama yaptı. Ben de açıklama yapıyorum, diyorum ki, konut alımlarında özellikle devlet ve özel sektör bankaları lütfen şu faiz oranlarını yıllık şöyle 9’a doğru çekiversinler.

Kaybetmezsiniz yahu. Dur bakalım bir sinyaller geliyor. Şimdi bu dönemdir asıl olan. Oranları çok daha fazla aşağı çekip sürümden kazanmalarını isteriz. İşte dünyaya bak, Japonya eksi faiz, Amerika sıfır virgüllerle çalışıyor. Avrupa 1, 2. Bize ne oluyor, 8.5, 9, 10. Komisyonları koyduğunuz zaman 15, 16 buralara gidiyor. Bu zulümdür zulüm.

İNDİREN İYİ SATIŞ YAPIYOR: Dün (önceki gün) Emlak Konut’a sordum. ‘Ne alemde’ dedim. Verdiği cevap çok enteresandı. ‘Şu anda yoğun konut satışımız var’ dedi. 600 milyon girişi olan konut satışı yapmış. Demek biraz düşürünce, o kendinden bazı indirimler yaptı, bu indirimlerle de konut satışları patladı. İnanıyorum ki artış devam edecek bu ne yapacak inşaat sektörünü tetikleyecek. Ellerindeki konutları çıkarma, satma imkânını yakalayacaklar.

Haberin Devamı

Gaflet içindekileri adalete teslim edin

İŞDÜNYASINDA GÜÇLÜLER: Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var, en güçlü oldukları yer belki de orası. Finans olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız. Kimsenin gözünün yaşına bakacak durumumuz yok, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz bunlara hep ne yazık ki ‘bunlar eğitimle uğraşıyorlar, bunlar şöyledir, böyledir.’ Bu anlayışla yaklaştık ve destekler verdik. Rabbim’den ben de af diliyorum, milletimden özür diliyorum. Çünkü burada hata yapmışız. Olaya biz tabii samimiyetle baktık ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik. Eğer bundan sonra biz, bu dediğim adımları atmazsak, şehitlerimize gazilerimize, canları pahasına silahların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına çıkan milletimize hesap veremeyiz.

Hz. Nuh örneği

KURŞUNU FİNANSE EDENİ AFFETMEYİZ: FETÖ’ye aktarılan her kuruş bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz. Geldiğimiz yer itibarıyla bu yapının her okulu, her dershanesi, her evi birer terör yuvası, her şirketi, derneği, vakfı birer terör organizasyonudur. Burada benim işadamlarımızdan özel ricam var. İçinizde veya çevrenizde hâlâ bu gafletten uyanamayan varsa müsamahayı, merhameti, hüsnü niyeti bir kenara bırakın. Derhal onları adalete teslim edin. Bu yakınınız da olabilir. Kardeşi var, oğlu var savunuyor. Yok ya diyor benim kardeşimin, oğlumun bunlarla alakası yok. Yahu Hazreti Nuh’a gelen uyarıyı bilmiyor musunuz? Eşini, çocuklarını bırak ya Nuh diyor. Onlar senden değil, sen sana inananlarla beraber gemiye bin bunlardan kurtul.

Haberin Devamı

Hayat normalin üstünde normal

EKONOMİK GÖSTERGELERDE SIKINTI YOK: Ülkemizin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun, sıkıntı yoktur. Milletimiz ihanetin sadece askeri ve siyasi yönünü değil ekonomik yönünü de deşifre ettiği için darbe girişiminin ardından döviz almak için değil döviz satmak için bankalara hücum etti. Bu millet ne büyük bir millet.

Daha ertesi gün 2.5 milyar dolar piyasaya boca ettiler. Niye, devletine güveniyorlar. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman marketler boşaltılırdı. Herkes evine stoklama yapardı. Şimdi öyle bir şey var mı? Tam aksine OHAL ilan edildi millet sokaklarda, meydanlarda sabahlara kadar. Kimse de marketleri boşaltalım bilmem ne yapalım gibi dertleri yok. Hayat normalin üstünde normal, olumlu istikamette anormal. 15 Temmuz’dan bu yana dövizden Türk Lirası’na geçişte ortaya çıkan rakam 10 milyar dolar oldu.

Haberin Devamı

Devleti arındırma zamanı

YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ: Devleti yeniden yapılandırmaya mecburuz. 14 yılık Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde edindiğim ciddi tecrübeler var. Biz dersimizi iyi çalıştık.

SIRTIMIZDA TAŞIMAYA MECBUR MUYUZ: Bir insan eğer çalıştığı kuruma ihanet içindeyse, faydalı değilse çalışmıyorsa biz bu insanı sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? Tekme, tokat kapıya koyalım demiyorum ihbar tazminatı, kıdem tazminatı verirsin ‘başının çaresine bak’ dersin. Söylediğimiz bu, hukuk da bunu onaylıyor. Ben ekonomi, iş hukuku okudum. Bunları biliyoruz.

Ama kalkıp devletin malı deniz yemeyen domuz ha girdin içeri ölene kadar kal orada. Böyle bir şey var mı? Bunlardan devleti arındırma zamanı, tüm sektörleri arındırma zamanıdır. Bu yasal düzenleme anayasa değişikliği gerektiriyor. Bu konuda ben muhalefet liderleriyle yaptığım görüşmede söyledim. Anayasa değişikliğiyle ilgili asgari müştereklerde milletin önemli dertleri var, hiç olmazsa bunlardan, madde sayısı vermeden ama oturup bir araya gelip süratle şunları parlamentoda hallederseniz ülke, millet, devlet rahatlar. Devletin yeniden yapılanması şart.

Yazarlar