Gündem Fatih Sultan Mehmet şiirlerinde hangi mahlasları kullanmıştır? 24 Nisan kopya sorusu

Fatih Sultan Mehmet şiirlerinde hangi mahlasları kullanmıştır? 24 Nisan kopya sorusu

24.04.2019 - 18:55 | Son Güncellenme:

Tarihimizin en önemli isimlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet, her gün binlerce yarışmacının katılımıyla oynanan online bir bilgi yarışmasının bu akşamki kopya sorusuna konu oldu. İşte 24 Nisan kopya sorusunun cevabı...

Fatih Sultan Mehmet şiirlerinde hangi mahlasları kullanmıştır 24 Nisan kopya sorusu

Son zamanların en sevilen online bilgi yarışmalarından birinin daha bugünkü kopya sorusu belli oldu. Peki bu akşam saat 20:00'de oynanacak yarışmada hangi kopya sorusu soruldu?

SORU

Fatih Sultan Mehmet şiirlerinde hangi mahlası kullanmıştır?

CEVAP

Avni

FATİH SULTAN MEHMET

II. Mehmed bilinen adıyla Fatih Sultan Mehmed kısaca Fâtih, Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı. Tarihî kaynaklarda ismi, Mehmed isimli diğer padişahlarınki gibi, Muhammed şeklinde geçer. İlk olarak 1444-46 yılları arasında kısa bir dönem, daha sonra 1451'den 1481 yılında ölümüne kadar 30 yıl boyunca hüküm sürdü.

II. Mehmed, 21 yaşında İstanbul'u fethederek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu'na son verdi ve bu olay birçok tarihçi tarafından Orta Çağ'ın sonu Yeni Çağ'ın başlangıcı olarak kabul edildi.

Fatih, İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisine nâil olduğu için günümüzde Türkiye ve İslam dünyasının geniş bir kesiminde "kahraman" olarak kabul edilmektedir