Gaziantep Fatma Şahin, Başarılı Öğrencilerle Buluştu

Fatma Şahin, Başarılı Öğrencilerle Buluştu

13.09.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

Fatma Şahin, Başarılı Öğrencilerle Buluştu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’ndan (GASMEK) ücretsiz üniversiteye hazırlık ve ilköğretim eğitime destek kurslarından yararlanan başarılı öğrencilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

GASMEK bünyesinde açılan üniversiteye hazırlık kurslarına katılarak tıp fakültesi, diş hekimliği, elektrik-elektronik mühendisliği, mimarlık, eğitim fakültesi gibi önemli bölümleri kazanan bin 202 başarılı öğrenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’le buluştu.

Şato Restoran'da düzenlenen programda öğrencilere seslenen Şahin, salona girdiğinde annesinin kendisini zor şartlar altında Antep işi işleyerek okuttuğu günleri hatırladığını belirterek, "Sizler bizim her şeyimizsiniz. Büyük millet, büyük kahramanlıklar ister, büyük millet olmak, büyük adamlar yetiştirmek ister. Bu duygularla sizleri geleceğe hazırlamak bizin en büyük görevimizdir. Karanlıkla mücadele etmek için aydınlığı çoğaltmamız lazım, savaşları durdurmak için barış kalpte başlar diyen Hz. Mevlana’nın öğretilerini uygun evlatlar yetiştirmemiz lazım." diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahin, iyi bir doktor, iyi bir hukukçu, iyi bir öğretmen yetiştiren GASMEK kurslarının büyük bir başarı yakalayarak markalaştığını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ise, GASMEK’in çalışmalarının meyvesini toplamaya başladıklarını belirtti.

GASMEK kurslarına giderek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan Selim Can Bal da, eğitim hayatı boyunca hedefinin hep tıp fakültesini kazanmak olduğunu dile getirerek GASMEK sayesinde hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bal, GASMEK kurslarından yararlanan öğrenciler adına başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şahin, üniversite sınavında ilk 5 bine giren yedi öğrenciye hediye verdi.