Gaziantep FATMA ŞAHİN, ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

FATMA ŞAHİN, ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

19.02.2014 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

FATMA ŞAHİN, ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, “İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışında baktığımız zaman ciddi bir şekilde kadın bakış açısı gerekiyor” dedi.
AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddet ve kız çocuklarının erken evlendirilmesinden, yerel yönetimlerde kadınların yer almasına kadar pek çok konuda soruları yanıtladı.
Fatma Şahin; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal belediyecilik anlayışının yerleştiğini belirterek, bunun Gaziantep’e de yansıdığını söyledi.
Şahin, “İnşallah bizimle beraber şehri daha da ileriye götürecek, bölgenin kültür başkenti, yatırım başkenti, finans başkenti, Ortadoğu’nun üretim başkenti olacak şekilde yeni hedef, yeni vizyon için yeni süreçte de çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.
GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK GÜCÜ İNSAN KAYNAĞI
Başkan Adayı Şahin, Gaziantep’teki insan kaynağının bu şehrin en büyük gücü olduğunu kaydederek, “İşverenimiz, işçimiz, çiftçimiz; hep sorunun bir parçası olmaktan çıkıyor. Her seferinde krizi fırsata dönüştürebilen müteşebbis bir ruha sahip. Şu anda haritada yerini zor bulduğunuz ülkelere gidiyor, ihracat yapıyor, üretim yapıyor. Şehrin üretim gücü, istihdam gücü burada oluşuyor. Çünkü bizim medeniyetimiz ve atalarımız biz bu mirası bırakmış durumda ve torunları olarak biz de buna sahip çıkıyoruz” diye konuştu.
BEN SURİYELİLER İLAÇ GİBİ GELDİ DEMEDİM
‘Suriyeliler Gaziantep’e ilaç gibi geldi dediniz mi’ sorusuna “Bu söz bana ait bir söz değil” şeklinde cevap veren Şahin; konuya ortak akılla yaklaşarak sorunun sağlık, eğitim, ekonomi ve güvenlik boyutlarına çözüm aradıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını öncelikli olarak düşündüklerini söyledi.
Milletvekili Şahin, “Suriyeli misafirlerimizin entegrasyonunu, vatandaşlarımızın hakkını talebini önceleyecek şekilde, entegrasyonlarını nasıl sağlayacağız, bu sorunları nasıl çözeceğiz ve bu yaşanan süreçteki sorunları nasıl bir çözme kapasitesine ulaşacağız, Suriyeliler çalışma hayatına atılmak istiyor. Biz de diyoruz ki vatandaşlarımızı işsiz bırakmayacak, önceliği onlara verecek şekilde bir kota koyarak, onu da odalarımız belirleyecek, bu süreci kayıt içine almamız gerekiyor. Esnafımızı mağdur etmememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
SOSYAL BELEDİYECİLİKLE KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE KIZ ÇOCUKLARININ ERKEN EVLENDİRİLMESİ SORUNU TEMELDEN ÇÖZÜLEBİLİR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, belediye başkanı olarak seçilirse kadına yönelik şiddet ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi konusunda da çalışmalar yapacağını kaydetti.
Fatma Şahin, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler konusunda esas dokunacağınız yer yerel yönetimler. Şimdi biz Allah izin verirse, ayın 30’unda belediye başkanı olarak bu koltuğa oturduğumuz zaman ilk yapacağımız işler sosyal devlet anlayışının, sosyal belediyecilik yani insanı merkeze alan yerel yönetim anlayışında bu toplumun sosyal sorunlarına ciddi bir idari alt yapı oluşturup bir takip ve izleme sistemi kurup yasaların bize verdiği gücü biz yerel yöneticiler olarak birebir takip edip, özellikle de şiddet gibi, çocuk gelinler gibi sorunların bir sonuç olduğunu, aslında koruyucu önleyici hekimlik gibi biz baştan bir yerel yönetici olarak, belediye başkanı olarak şehrimizdeki bu potansiyeli, böyle olmasın diye yapılacak sosyal rehabilitasyon anlayışını güçlendirdiğiniz zaman en azından baştan sorunu kontrol altına alabiliyorsunuz. Ve bu olmadan bunu önleyecek tedbirleri hayata geçirebiliyorsunuz.”
YEREL YÖNETİMLERİN SADECE ERKEK İŞİ DEĞİL, BİR CİNSİYET MESELESİ DEĞİL, EĞİTİM VE LİYAKAT MESELESİ
Fatma Şahin, belediye başkanlığının yakın zamanlara kadar erkeklere ait bir alan olarak görüldüğünü, ancak artık bu bakış açısının değişmesi gerektiğini belirtti.
Şahin, “Çok erkek bir alan olarak görülüyordu. Yol, su, elektrik, ihale, para pul işi döndüğü zaman hep erkekler tarafından yapılan bir alan olarak görülüyor ama artık insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışında baktığımız zaman ciddi bir şekilde kadın bakış açısı gerekiyor. Kadın duygusal zekası gerekiyor. Kadının şefkati, analık şefkati, merhameti, sabrı gerekiyor. En önemlisi duygusal zekası ve empatisi gerekiyor. Artık o bildiğiniz sert, bürokratik yönetim anlayışı bitti. Artık takım çalışmasına uygun, empati yapabilen, halkı sahiplenebilen, bireyi önemseyen, dezavantajlı grupların yaşam kalitesini önemseyebilen yönetim anlayışı geldi. Kadının genetiği ve potansiyeli de buna çok uygun” açıklamasını yaptı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Şahin, belediye başkanlığının bir cinsiyet meselesi olmadığının, bir ehliyet ve liyakat meselesi olduğunun artık toplum tarafından anlaşıldığını sözlerine ekledi.
Şahin, “Çok hızlı bir şekilde kadın yöneticilerin her alanda olduğu bir Türkiye’ye doğru ilerliyoruz. Bu da bizi her yönden sevindiriyor. Başarmamak gibi bir lüksümüz yok. Bizden sonraki kadın belediye başkan adayları için bunu başarmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
GAZİANTEPLİLER BAKANLIK TECRÜBEMİZİ, ANKARA’YI BİLMEMİZİ ÖNEMSİYOR
Gazianteplilerin kendisinin ‘Bakanlık’ tecrübesini önemsediğini ifade eden Şahin, son 5 yılda yapılan hizmetlerin de seçim sonucunun iyi olacağını düşündüğünü ifade etti.
Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bakanlık tecrübemizi şehrimiz çok önemsiyor. Devleti bilmemiz, Ankara’yı bilmemiz, sorunu çözme kapasitemizin ne kadar güçlü olduğunu gördüğümüz için ben geçmişte yakalanan başarıyı çok daha yukarıya taşıyacağımız bir 30 Mart bekliyorum. İnanıyorum son beş yılda yapılan hizmetleri halkımız gördü, yaşamında hissetti. Bizim başkanlığımızda çok daha güçlü bir şekilde gelinen noktayı yukarıya taşınacağına olan inancını, sevgisini ve sempatisini görüyoruz. İnanıyorum bunun daha da üzerine çıkaracağımız bir seçim sonucuyla Türkiye’nin ortalamasını yükselteceğiz.”