Kültür Sanat Fazıl Say Salzburg festivalinde yer aldı

Fazıl Say Salzburg festivalinde yer aldı

01.08.2009 - 13:03 | Son Güncellenme:

Uluslararası Salzburg Festivali'nde konser veren ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, dolduran müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Fazıl Say Salzburg festivalinde yer aldı

Uluslararası Salzburg Festivali'nde bu akşam konser veren ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Mozarteum müzik evinin büyük salonunu dolduran 800 kadar müziksever tarafından ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Say, festival komitesinin talebi üzerine konserde Johann Sebastian Bach'ın yapıtlarını yorumladı. Konserin başında sahneye tek çıkan ünlü piyanist Fazıl Say ilk olarak Bach'ın "Praeludium und Fuge a-Moll BWV 543" ile "Chaconne aus der Partita Nr:II d-Moll BWV 1004" adlı iki solo eserini icra ederken, coşkuyla alkışlandı.

Say iki solo eserin ardından, Camareta Oda Orkestrası'yla birlikte sahne alarak, bu kez, yine ünlü besteci Bach'ın piyano konçertosunu da aynı ustalıkla çaldı ve salonu dolduran 800 kadar müzikseverin büyük beğenisini kazandı.

Müzikseverlerin ısrarlı alkışları üzerine ünlü piyanist Say kendisine eşlik eden Camerata orkestrasının şefi Thomas Hengelbrock ile birlikte birkaç kez sahneye dönerek müzikseverleri selamladı. Konserin ikinci bölümünde Thomas Hengelbrock şefliğindeki Camerata Oda Orkestrası ve koro, Bach'ın bestelediği bir ilahiyi seslendirdi.

Haberin Devamı

Oskestra ve koronun ardından üçüncü kez sahne alan Fazıl Say, bu kez Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile birlikte, ünlü besteci Ludwig Van Beethoven'in violin ve piyano için bestelediği "A-Dur op.47" ve "Kreutzer" adlı sonatını yorumladı. Ünlü besteci Beethoven'in eserlerini büyük bir beceriyle icra eden Say ile keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja, müzikseverler tarafından coşkuyla alkışlanarak defalarca sahneye davet edildi.

Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja, başarılı konserin ardından salon çıkışında hayranları için CD ve DVD albümlerini imzaladılar.