Gündem ‘FBI yöneticileri de toplantılara katıldı’

‘FBI yöneticileri de toplantılara katıldı’

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmasında itirafçı olan bir sanığın ByLock yazışmalarında, ‘... Şerif Ali Tekalan abi söz aldı. Programlardan birkaçına FBI’dan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığını belirtti’ ifadeleri yer alıyor

‘FBI yöneticileri de toplantılara katıldı’

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında itirafçı olan sanığın ‘ByLock’ yazışmalarında, ABD’nin iç istihbarat teşkilatı FBI’ın üst düzey yöneticilerinin örgütün toplantılarına katıldığı ortaya çıktı. ‘ABD Kamp’ başlığıyla 4 Ocak 2016 tarihinde paylaşılan ve kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir yazışmada, ABD genelinde düzenlenen otel programlarının çoğunlukla iyi geçtiği anlatıldı. Yazışmada, “Amerika genelinde yapılan otel programlarının, genel olarak iyi geçtiği anlatıldı H.E.’ye. Şerif Ali Tekalan abi söz aldı. Programlardan birkaçına FBI’dan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığını belirtti” denildi.
‘Beyaz Amerikalılar’
Yine aynı toplantıda, Müslüman Amerikalıların terör örgütü DAEŞ’e katıldığı belirtilen yazışmada, şöyle denildi: “Bunlardan bir tanesi demiş ki biz IŞİD ile mücadelede zorlanıyoruz. Amerikalıların, Müslümanların, hatta sonradan Müslüman olan beyaz Amerikalılar bile IŞİD’e katılabiliyor. Bunlar çok yanlış kaynaklardan besleniyorlar. Ama sizler çok farklısınız. Keşke bize bir rapor hazırlasanız nasıl bir yol izleyeceğimiz hakkında.”
ABD Ankara eski Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin, başkentte gazetecilerle yaptığı sohbete de yer verilen yazışmaya göre, büyükelçi H.E. hakkında çıkarılan kırmızı bülteni değerlendirirken, “Bu insanların Amerika’da trafik suçu bile işlemişliği yok. Ne kırmızı bülteninden bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullandığı ifade edildi.
‘Hz. Hamza’nın ordusu’
İtirafçı sanığın ‘ByLock’ programında katıldığı grupta ‘Doğuda yaşanmış gerçek bir olay başlığıyla paylaşılan sohbet de dikkat çekti. Sohbette, ‘Kimse Yok mu Derneği’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde kurban eti dağıtırken, bölücü terör örgütü PKK’nın buna izin vermediği ve bu durumda da PKK’lılara karşı ‘Hz. Hamza’nın ordusuyla koruma’ yapılıp etlerin dağıtıldığı anlatıldı.
ByLock yazışmalarında, “Avrupa’dan Güzellikler” başlığıyla paylaşılan bir sohbette ise yaptıkları hizmet hareketinin, bir papaz tarafından örnek alındığına değinildi.