Hatay Felçli Vücudunda Şarapnel Parçaları İle Yaşıyor

Felçli Vücudunda Şarapnel Parçaları İle Yaşıyor

17.02.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

Suriye'nin Halep kentinde savaş uçağından atılan bombaların evinin yakınına düşmesi sonucu vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle felç kalan ve bir eli kopan 15 yaşındaki çocuk, yatağa mahkum olarak yaşam mücadelesi veriyor Baba Nazam: "Oğlumun felç kalan vücudunda irili ufaklı 15 şarapnel parçası var. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını çok istiyorum. Hayırseverlerin desteklerini bekliyorum"

Felçli Vücudunda Şarapnel Parçaları İle Yaşıyor

HATAY (AA) - CEM GENCO - Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimine ait savaş uçaklarından atılan bombaların evinin yakınına isabet etmesi sonucu yaralanan 15 yaşındaki Ahmet Nazam, saldırı nedeniyle hem felç oldu hem de vücudunun çeşitli yerlerinde 15 şarapnel parçası ile yaşamak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Aynı saldırıda bir kardeşini kaybeden ve 7 kardeşi de yaralanan talihsiz çocuk, vücudunun çeşitli yerlerindeki şarapnel parçalarıyla yatağa mahkum bir biçimde yaşam mücadelesi veriyor. Nazam ailesi, 5 ay önce Halep'te yaşanan saldırının ardından sığındıkları Türkiye'de Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşti.

Baba Halid Nazam (50), bombalı saldırının evladını felç bıraktığını söyledi.

Şiddetli patlamalar altında Halep'te kalmak için uzun süre direndiklerini anlatan Nazam, "Ülkemizdeki savaşta birçok yakınımızı kaybettik, onlarca tanıdığım sakat kaldı. Savaş uçaklarından atılan bombalar evlatlarımın birisinin hayatını kaybetmesine, yaralanmalarına ve felç kalmasına neden oldu." dedi.

Evlerinin yakınlarında çok büyük bir patlama yaşandığını anımsatan Halid Nazam, "Herkes panik içinde sağa sola kaçışıyordu. Mahşer günü gibi olmuştu. 7 çocuğum bu olaydan etkilendi. Bir kızımı kaybettim. Ahmet'in ise sol eli koptu ve belden aşağısı felç kaldı. Evladım o günden bu yana yatağa mahkum yaşıyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahmet'in vücudunun çeşitli yerlerinde halen şarapnel parçaları olduğunu ifade eden baba Nazam, "Felç kalan vücudunda irili ufaklı 15 şarapnel parçası var. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını çok istiyorum. Hayırseverlerin desteklerini bekliyorum. Ona bebek gibi bakıyoruz. Yaşadığı korku yüzünden bizimle o günden bu yana konuşmadı. İnşallah sağlığına kavuştuğu ve yürüdüğü günleri de görürüz." şeklinde konuştu.

Suriye'de acı ve gözyaşının dinmediğini, ülkelerine huzur ve barış gelmesi için her gün dua ettiklerini belirten Nazam, "Türkiye'ye bizlere gösterdiği ilgi ve destekten dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. Bizlere ve soydaşlarımıza yaptıklarınızı unutmayacağız.'' ifadelerini kullandı.