Gündem Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyan Ali Koç kimdir?

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyan Ali Koç kimdir?

30.05.2018 - 16:59 | Son Güncellenme:

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığına adaylığından sonra özellikle Fenerbahçe taraftarı arasında heyecan yaratan bir isim haline geldi. Peki Koç ailesinin veliahtı olan Ali Koç kimdir? Ali Koç’un Fenerbahçe geçmişi var mıdır?

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyan Ali Koç kimdir

Ali Koç 2 Nisan 1967 tarhinde İstanbul’da dünyaya geldi. Amerika’nın en iyi üniiversitelerinden olan Rice Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Ali Koç gene Amerika’nın en iyilerinden olan Harvard Üniversitesi’nde Master yaptı. Amerika’da üniversite eğitiminden sonra çeşitli işlerde ve kuruluşlarda çalıştı.

Haberin Devamı

Ali Koç ve Koç Holding

1992 yılında askerlik vazifesini yerine getiren Ali Koç, iş hayatına 1997 yılında babası Vehbi Koç tarafından kurulan Koç Holding’in Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak devam etti.

Koç Holding’in yanı sıra Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Ali Koç faal olarak görevine devam etmektedir.

Ali Koç; Koç Holding bünyesinde üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2016’nın Şubat ayında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmuştur. Ali Koç evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Koç ve Fenerbahçe

Vehbi Koç’un bir röportajında aktardığı bilgiye göre Mustafa Koç, Ali Koç’a ‘’Başka seçeneğin yok, sen de Fenerbahçeli olacaksın’’ demesi üzerine Ali Koç Fenerbahçe’yi tutmaya başlamıştır. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyan Ali Koç daha önce Fenerbahçe Spor Klübü’nde iki dönem yöneticilik yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye hizmetleri

Mottosunu ‘’Fenerbahçe Spor Klübüne hizmet’’ olarak açıklayan Ali Koç 1907 Fenerbahçe Derneği’ni ağabeyi Mustafa Koç İle beraber kurdu.

Seçim çalışmalarına hızla devam eden Ali Koç’un başkan seçilmesi durumunda yıllardır hizmet verdiği Fenerbahçe Spor Klübü adına önemli projeleri var. Ali Koç’un en çok önem verdiği konuların başında altyapı geliyor. Dünya devi Barcelona’nın yetkilileriyle bu konuda çalışma yapıldığı belirtiliyor.

Ali Koç 2-3 Haziran 2018’de yapılacak olan seçimlerde seçilmesi halinde Fenerbahçe tarihinde en uzunluk başkanlık yapan Aziz Yıldırım’ın yerine geçecek.

Yazarlar