Ekonomi Ferko, Kağıthane’ye 120 milyon $ yatırıyor

Ferko, Kağıthane’ye 120 milyon $ yatırıyor

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un merkezi lokasyonlarında projeler geliştiren Ferko, özellikle ‘ofis üssü’ olarak öne çıkan Kağıthane’de Ferko Line projesini hayata geçiriyor.

Ferko, Kağıthane’ye  120 milyon $ yatırıyor

120 milyon dolar yatırım bedeliyle yükselecek proje; 3 blok ofis, 1 blok otel olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. Oteli Marriot & Starwood grubuna ait Four Points by Sheraton markasına yaklaşık 30 milyon dolara sattıklarını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, otelin Er Yatırım tarafından işletileceği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Projede, boyutları 166 metrekare ile 1624 metrekare arasında değişen 192 ofis, 38 adet ticari alan yer alıyor. Cendere Caddesi’ne 300 metre cephesi olduğu belirtilen projenin teslim tarihi ise 2018’in son çeyreği olarak açıklandı.
TL ile satışa döndü

Levent-Maslak hattının doygunluğa ulaşarak, Kağıthane’nin yeni ofis merkezi cazibesini artırdığını belirten Gökçe Meriçten, bu yükselişte özellikle Seyrantepe metrosu ve tünel inşaatlarının da etkisi olduğunu kaydetti. Ofislerde metrekare satış fiyatının dolar üzerinden olacağını ancak döviz kurundaki artıştan dolayı TL ile satmaya karar verdiklerini vurgulayan Meriçten, “Ofislerde TL’ye döndük. Lansman boyunca metrekaresi 11 bin 750 liradan başlayan fiyatlarla satacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ofislere kurumsal firmalardan uzun süreli kiralama talebi gelirse satış yerine kiralamayı da tercih edebileceklerini kaydeden Meriçten, “Bölge değerlenen bir alan olduğu için ticarileri ise elimizde tutmak, kiralamak istiyoruz” dedi.

Walter Knoll Türkiye’de

Ferko Line’da 120’nin üzerinde uluslararası tasarım ödülü olan mobilya markası Walter Knoll’la bir birlikteliğe gittiklerini açıklayan Meriçten, ofis dünyasında ‘ilklere imza atmaya’ devam edeceklerini söyledi. Meriçten, “İlk defa bizimle Türkiye’ye giriyorlar. Otel konforunda, sıcaklığında alanlar oluşturmak istiyoruz” dedi.

Ferko, Kağıthane’ye  120 milyon $ yatırıyor

‘Yapıda sanat’

Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ekonomik daralmalara rağmen sektörün istihdam ve milli gelire olan dinamo etkisinin devam ettiğini belirterek, yatırımların da sürdüğünü dile getirdi. Ferko olarak bina yapmak dışında ‘binaya ruh katmak’ için çalıştıklarını anlatan Meriçten, Ferko Line içinde yer alacak heykel bahçesine dikkat çekti. Meriçten, “Ofis için gereken her türlü altyapı olanağı, en ince şekilde düşünülürken, yanısıra iyi bir çağdaş sanat koleksiyoneri olarak sanatla buluşmaya da devam ediyoruz. Ferko Sanat Koleksiyonu içinde yer alan heykellerden oluşacak heykel bahçelerimiz de projemizi sanatla buluşturdu” diye konuştu.