Gündem Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen avukatlığa döndü

Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen avukatlığa döndü

13.05.2016 - 11:46 | Son Güncellenme:

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında spikerlik yaptığı Samanyolu TV’den ayrılan Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen, avukatlık mesleğine döndü. Gülen, 22 yıl sonra avukatlık mesleğine amcaları Fethullah Gülen ve Salih Gülen’in de yargılandığı dava ile başladı.

Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen avukatlığa döndü

Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Korucuk Mahallesi’nde dünyaya gelen Fethullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’e ait merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Kadıoğlu Sokaktaki 'Gülen Matbaası’nda, FETÖ/PDY’ye ait suç unsuru oluşturan belgelerin saklandığı iddiasıyla geçen Mart ayında arama yapıldı. Matbaadaki çek, senet dahil, banka dekontları, CD, video kaset, hard disk, hafıza kartlarına el konuldu. Matbaada çalışan Samih Yalçın, evinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Salih Gülen ve Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

FETHULLAH GÜLEN’E ’AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU’ İSTENİYOR

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ’1 numaralı şüpheli’ olarak yer alan Fethullah Gülen’in ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ’silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan 10- 15 yıl, ’dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan ise 2- 7 yıl hapsi istendi. ’2 numaralı şüpheli’ Salih Gülen ve Samih Yalçın hakkında ise ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 5- 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlk duruşmada Fethullah Gülen’i avukat Nurullah Albayrak, Salih Gülen’i ise asıl adı Kevser olan avukat yeğeni Kemal Gülen savundu. İlk davasında başarısız olan Gülen, "Mahkeme heyetini ikna edemedik. Bir avukat olarak daha ilk duruşmada başarısız oldum" dedi.