Gündem FETÖ’cü hacker’dan özel polislik dersleri

FETÖ’cü hacker’dan özel polislik dersleri

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’da FETÖ’ye ait Özel Fecir Yüksek Öğretim Yurdu’nda 2011-2013 yılları arasından müdürlük yapan Önal C.’nin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılandığı davada yurtta kalan öğrencilerin ifadelerine başvuruldu.

FETÖ’cü hacker’dan  özel polislik dersleri

2011-2012 yılları arasında yurtta kaldığını anlatan H.K. üniversite kazanan öğrencileri şehre bir hocanın götürdüğünü söyledi. Kurban Bayramı’nda memleketine gidemediği için Erzurum’da kaldığına işaret eden H.K. yurtta “abiler” olduğunu anlattı.
‘Soruları verdiler’
H.K. “İzmir’de FETÖ’nün Körfez Dershanesi’ne gittim. Polis okulu için hazırlananlara daha önce çıkmış ve çıkabilecek soruları veriyorlardı. İzmir Torbalı’da Akıncılar Hacker grubunun başındaki kişi, polislik için bize ders veriyordu” dedi. l DHA

İki şehirde 94 ByLock gözaltısı

Manisa’da FETÖ’ye yönelik soruşturma çerçevesinde “ByLock” kullandıkları iddia edilen 250 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün esnaf yapılanması ile kamudan ihraç edilen memurların da bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı. Mersin’de ise ByLock’çu 12 kişi gözaltına alındı. l DHA

Vali yardımcısı gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Vali yardımcısı Sercan Gökdemir, Ankara’dan döndüğü sırada havalimanında eşi ile birlikte gözaltına alındı. Gökdemir çifti, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.