Gündem ‘FETÖ’cüleri saydı bunlar hain dedi’

‘FETÖ’cüleri saydı bunlar hain dedi’

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı çatı davasında savunma yapan eski üsteğmen, intihar eden yarbay Hasan Yücel’in kendisine FETÖ’cü subayları isim isim saydığını ve ‘Oğlum bunlar hain’ dediğini anlattı

‘FETÖ’cüleri saydı bunlar hain dedi’

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı çatı davası sanığı eski Üsteğmen Fahri Kafkas, 20 Temmuz 2016’da intihar eden Yarbay Hasan Yücel ile birlikte komuta katında 16 Temmuz sabahı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve eski Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’yi gördüklerini bildirdi. Kafkas, intihar eden Yücel’e, “Köse’nin ne işi var?” diye sorduğunu belirterek, “Oğlum bunlar hain’ dedi ve bazı isimleri saydı: Mehmet Partigöç, Muharrem Köse, Mehmet Dişli, Orhan Yıkılkan, Bünyamin Tuner, Ahmet Yıldız, Hakan Öcal ve Levent Türkkan” ifadelerini kullandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki davanın duruşmasında savunmasını yapan Kafkas, nöbetinin yaklaşık bir ay öncesinden tebliğ edildiğini belirterek, nöbetinin olay gününe denk gelmesinin, “tamamen tesadüf” olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Olay günü öğleden sonra dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak, sonrasında ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın karargâha geldiğini telsiz anonslarından duyduğunu, yapılan toplantılardan sonra sırayla Çolak ve Fidan’ın karargahtan çıktığını ifade eden Kafkas, şunları söyledi:

‘Çıkarıldığını gördüm’

“Komuta katını gören kameraları izlemeye başladık. İçeri giren teçhizatlı grubun komuta katına dağıldığını gördüm. Bir süre sonra Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün Genelkurmay Başkanı emir subayı odasından çıkarıldığını gördüm. Ancak nereye götürüldüğünü görmedim.”

Cumhuriyet Savcısı Muhammet Ali Korkmaz’ın, “Komuta katından çıkarken Muharrem Köse’yi görünce darbeyle nasıl bağ kurdun” sorusunu yönelttiği Kafkas, “3-4 ay önce, ‘Muharrem Köse’nin FETÖ/PDY şüphesi nedeniyle görev yeri değiştirildi’ diye haber çıkmıştı. Hasan Yücel’e, ‘Muharrem Köse’nin ne işi var?’ diye sordum. O da, ‘oğlum bunlar hain’ dedi ve bazı isimleri saydı: Mehmet Partigöç, Muharrem Köse, Mehmet Dişli, Orhan Yıkılkan, Bünyamin Tuner, Ahmet Yıldız, Hakan Öcal ve Levent Türkkan” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkesi iyi tanıyordu’

Sorunun ardından sanıklardan Yıldız, Yücel’in komuta katındakileri tanıyamayacağına ilişkin sözler söyledi. Sanık eski üsteğmen Fahri Kafkas, “Hasan Yücel Yarbay herkesi çok iyi tanıyordu. O gün orada gördüklerini İkinci Başkanımıza ve Savcı Ahmet Akça’ya da anlattı. Sizin hakkınızda da birçok kez konuştuğunu gördüm” diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık eski Üsteğmen Fahri Kafkas ile eski Astsubay Murat Can Avtan’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine hükmetti. Savunmaları dinlenen diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.