Gündem FETÖ’nün ‘asker imamı’ yakalandı

FETÖ’nün ‘asker imamı’ yakalandı

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY’nin ‘bilgi işlem sorumlusu’ ve ‘asker imamı’ olduğu iddiasıyla aranan Kemal Zorludemir, yurt dışına kaçmak isterken Edirne’nin İpsala ilçesinde yakalandı. Zorludemir’in sahte kimlikle kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı

FETÖ’nün ‘asker imamı’ yakalandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün askeri imamı ve bilgi işlem sorumlusu olduğu iddiasıyla aranan mühendis Kemal Zorludemir, yurt dışına kaçmak isterken Edirne’de yakalandı. Soruşturmanın yürütüldüğü Kayseri’ye gönderilen Zorludemir’in, üzerinden çıkan “Osman Tulpar” adına düzenlenmiş sahte kimliğe 2 bin lira ödediği öğrenildi. Örgüt içinde Orhan K. ismini kullanan mühendis Zorludemir, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

Haberin Devamı

Edirne’nin İpsala ilçesinde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonun ardından 11 şüpheli yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçarken yakalandı.

2 bin liraya almış

Yapılan incelemede, İzmir’deki ‘Askeri Casusluk Davası’nın mahkeme heyetinde yer alan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan 11 şüpheliden 8’inin, sahte kimlik kullandığı belirlendi. Üzerinde ‘Osman Tulpar’ adına sahte kimlik bulunan şüphelinin, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ‘asker imamı’ ve örgütün ‘bilgi işlem sorumlusu’ olduğu iddiasıyla aranan Kemal Zorludemir olduğu ortaya çıktı.

Kayseri polisine teslim edildikten sonra adliyeye sevk edilen Zorludemir, Edirne’deki ifadesinde, sahte kimliği 2 bin liraya aldığını itiraf etti. İfadesinde pişman olduğunu kaydeden Zorludemir, “Ben Kayseri’de ikamet etmekteyim. Hakkımda arama kararı bulunmasından dolayı yakalanmamak için sahte kimlik çıkarmak istedim. Osman Tulpar adına düzenlenmiş sahte kimlik kartını Kayseri Battalgazi Mahallesi’nde birinden 2 bin lira karşılığında satın aldım. Ben ilk yakalandığımda sahte kimliği verdim. Daha sonra vermiş olduğum kimliğin sahte olduğunu beyan ettim. TC kimlik numaramı söyledim. Gerçek kimliğimin evde olduğunu düşünüyorum. Çok pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

Örgüt içinde ‘Orhan’ takma adını kullandığı belirlenen Kemal Zorludemir, Edirne’den Kayseri’ye gönderildikten sonra adliyeye sevk edilmişti.

MİT destekli operasyon: 21 gözaltı

- Muğla’da polis ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) FETÖ/PYD’nin gaybubet evlerine ortaklaşa düzenlediği operasyonda aranan 21 şüpheli gözaltına alındı. GÜvenlik güçleri tarafından takibe alınan şüphelilerin, kentte yeni bir yapılanma içerisinde oldukları, firari durumda bulunan örgüt mensuplarının barınma ihtiyacını karşıladıklarıyan, örgütten kopmaları engellemek için sık sık toplantı yaptığını belirledi.

FETÖ şüphelilerinin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, sahte kimlik ve pasaportlara incelenmek üzere el kondu. Ayrıca telefonlarında Falcon haberleşme programı yüklü olan şüphelilerin bir kısmının cep telefonlarını klozete veya su dolu kovaya attığı, bir kısmının da telefonlarını sıfırlamaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ ile irtibatlı oldukları ve yasa dışı dershane işlettikleri belirlenen 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

- FETÖ/PDY’nin “askeri yapılanması” içerisinde oldukları, örgüt üyeleriyle sabit/ankesörlü hatlardan “ardışık aranma” yöntemini kullanarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen 15 eski asker Düzce merkezli 13 ilde gözaltına alındı. Daha önce Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan 15 şüphelinin meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

- Uşak’ta örgütsel faaliyetlerde bulundukları öne sürülen 3’ü kadın 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin FETÖ ile ilşkili iş yerlerinde çalıştıkları ByLock kullandıkları iddia edildi.

- Bursa’da düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında eski 1’inci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 17 eski polis gözaltına aldı. l AA, DHA