Gündem FETÖ'nün  derneğine operasyon: 37 gözaltı!

FETÖ'nün  derneğine operasyon: 37 gözaltı!

28.11.2016 - 18:31 | Son Güncellenme:

Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgütsel toplantılarını yasal gösterebilmek adına kurduğu ve illegal toplantıların gerçekleştirildiği tespit edilen Denge platformu isimli derneğe operasyon düzenlendi. Derneğin değişik tarihlerde yönetici ve idarecisi oldukları belirlenen 37 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖnün  derneğine operasyon: 37 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgütsel toplantılarını yasal gösterebilmek adına kurduğu ve çatısı altında birçok illegal toplantının gerçekleştirildiği belirlenen Denge Platformu isimli derneğe operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında derneğin değişik tarihlerde yöneticisi ve idarecisi oldukları belirlenen 48 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı verildi. Operasyon için düğmeye basan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ilde 65 adrese baskın yaptı. 37 şüpheli gözaltına alındı.

Çakma dernek bünyesinde FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne müzahir şahıslar tarafından toplantılar yapıldığı, seminer ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildiği, Fethullah Gülen'in videolarının izlendiği, FETÖ adına para toplandığı belirlendi.

Mevlüt D. isimli şüphelinin başkanlığını yaptığı belirtilen sözde dernek ile bağlantılı adreslerden toplanan deliller mali polis tarafından incelemeye alındı. Şüpheli şahısların 4'ünden de ByLock çıktı. 19 şüphelinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırma talimatından sonra bankaya hesap açtığı, 3 şahsın ise Kimse Yok Mu derneği ile irtibatlı olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

37 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçları kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Dernekle irtibatta bulunan kişilerin pasaportlarına tahdit konularak yurtdışına çıkışları engellendi.