Gündem FETÖ'nün emniyet uzantıları: Askere direnmeyin

FETÖ'nün emniyet uzantıları: Askere direnmeyin

18.07.2016 - 11:18 | Son Güncellenme:

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün, örgüt içindeki mensuplarını yönlendirdiği yazışmalar ortaya çıktı. Yazışmalarda; örgüt mensuplarına askere destek çıkılmasını, emekli ve muvazzaf askerlerin de silahlanıp darbeye karşı gelen herkesin vurulmasını emrettiği belirlendi.

FETÖnün emniyet uzantıları: Askere direnmeyin

FETÖ’ye bağlı askerlerin gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünün detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. FETÖ’nün kendi örgüt mensuplarına 15 Temmuz akşamı askerin darbeye kalkıştığı sırada attığı whatsapp yazışmaları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

DİRENENİ VURUN

FETÖ, darbe girişiminin başladığı sırada, örgüt mensuplarına askere destek çıkılması emrini verdi. Mensuplarına askere direnilmemesini ve aksine destek çıkılmasını, karşı koyan polis ve halkın engellenmesini söyleyen FETÖ, emniyet mensubu örgüt üyelerine de yukardan gelen emirleri dinlememesi talimatı verdi. Bu yazışmalar emniyet içinde hala FETÖ’ye bağlı polislerin olduğunu gösteriyordu.

Darbe yapan askere destek olunması talimatını veren FETÖ, daha da ileri giderek emekli ve muvazzaf askerlerin silahlanıp Genelkurmay ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumların önüne giderek karşı çıkan herkesi vurmasını emretti.
Kaynak: Star Gazetesi

Yazarlar