Gündem FETÖ tezgâhını ses kaydı ele verdi

FETÖ tezgâhını ses kaydı ele verdi

08.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emekli  Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar ve geçen yıl yaşamını yitiren Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın Mayıs 2012’de ‘FETÖ’nün yayın organlarına düşen ses kayıtlarının sırrı açığa çıktı.

FETÖ tezgâhını ses kaydı ele verdi

Balyoz’dan tutuklu oldukları sırada farklı tarihlerde rahatsızlanan Balanlı, Ilgar ve Çakmak, 2011 sonlarında GATA’ya sevk edildi. Her 3 subay da GATA’da görevli fizik tedavi doktoru Albay M.Z.K.’ye tedavi olmaya başladı. Ancak ne olduysa bu muayenelerin ardından oldu. Balanlı, Ilgar ve Çakmak’ın, Albay M.Z.K ile yaptığı konuşmalar, montajlı ve değiştirilmiş olarak 2012 Mayıs ayında FETÖ’nün gazetelerinde yayınlanmaya başladı.

Haberin Devamı

Kayıtlar montajlı

3 subay, montajlı sahte ses kayıtlarına itibar edilmemesi gerektiğini, her fırsatta hem kamuoyuna, hem de dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e iletse de seslerini duyuramadı. Balanlı, Ilgar ve Çakmak, ses kaydını yapan kişinin GATA fizik tedavide görevli tabip albay M.Z.K. olduğunu bizzat dönemin Genelkurmay Başkanı Özel’e bildirdi ancak yine de sonuç alamadı. Değiştirilen, montajlı ses kayıtlarında eski Genelkurmay Başkanları’na hakaret edildiği ortaya atılınca, rütbelerinde 1 yıl uzatma hakkı olan Ilgar ve Çakmak emekliye sevk edilirken, FETÖ’cü olduğundan şüphe duyulan ve 15 Temmuz’dan sonra ortanda kaybolan Albay M.Z.K. ise terfi ettirildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Özel, Genelkurmay Adli Müşaviri aracılığıyla Ilgar hakkında savcılığa duyurusunda bulundu. İnceleme sonrası Ilgar hakkındaki suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı da şu değerlendirmeyi yaptı: “Hadisenin ardından 3. Kolordu Komutanlığı Savcılığı, mağdur olduğumuz gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Ses kaydını yapan albayın ismini savcılığa verdik. Ses kaydının montajlanıp başka bir şekle dönüştürüldüğünü, FETÖ’nün yayın organlarında her yarım saatte bir yayınlandığını söyledim ancak GATA’da görevli albayın üzerinde hiç durulmadı. Keşke o albayın üzerinde durulsaydı.”

‘Bataryayı söktü’

O dönem yaşananları anlatan emekli Tuğamiral Ilgar, dönemin Genelkurmay Başkanı Özel’i eleştirerek şunları söyledi: “Cezaevinde tutuklu bulunduğum sırada şiddetli kol ağrısı şikâyetiyle GATA’ya gittim. Ancak fizik tedavici olduğunu söyleyen tabip albay tedavimi kendisinin yapacağını söyleyip odasına davet etti. Her hafta GATA’ya gelmem gerektiğini belirtince, ben de GATA’ya gelmeye başladım.

1 ay ABD’de kaldı

Albay M.Z.K’nin odasına her girdiğimde kendisinin cep telefonlarının bataryasını söktüğünü, sabit telefon hattının fişini çıkardığını gördüm. Bu şekilde güven sağlamaya çalıştıktan sonra tutukluluğumu, komuta kademesi ile ilgili değerlendirmelerimi soruyordu. M.Z.K’den şüphelenerek tedaviyi yarıda kestim. 2011 sonunda gerçekleşen bu sürecin ardından, GATA’daki albayın bir süre sonra tıp kongresi için ABD’ye gittiğini duyduk. M.Z.K. 1 ay ABD kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. ABD’de örgüt elebaşı Gülen ile görüşmüş olabilir. Ses kaydında yer alan bazı ibareler nedeniyle dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulundu. Oysa ki, söz konusu kayıtların hiçbir hukuki değeri yoktu. Özel için cemaatçidir de diyemem. Ancak FETÖ’nün gücüyle sıkıntısı vardı.”

Yazarlar