Ekonomi FETÖ'ye ait bütün şirketler kapanacak

FETÖ'ye ait bütün şirketler kapanacak

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sahip olduğu 200 - 250 civarında şirket olduğunu ve bunların tamamının kapatılacağını söyledi.

FETÖye ait bütün şirketler kapanacak

Bunun dışında da bu örgüte finans sağlayan, para aktaran, kara paralarını ve himmet paralarını aklayan çekirdek şirketler olduğunu ve bunların üzerine de gideceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Bir milat koymak lazım. 17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanımız açıkça meydanlarda bu yapının bir terör örgütü olduğunu, bu yapıya yardım edilmemesi gerektiğini ifade ettikten sonra ilişkilerini kesen, bunlarla ilişki kurmayan ve her ortamda bunlara karşı olan tutumlarını devam ettiren, derneklerinden istifa eden iş adamlarımızın da rahat olması gerekir. Hiçbir suça bulaşmamış veya sadece ilişkileri bu şirketlerle alışveriş noktasında olan iş adamlarımızın rahat olması gerekir. Böyle bir cadı avı yapmıyoruz ve intikam duygusu ile hareket etmiyoruz.”

Kaçışlar engellendi

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Tüfenkci, kredi kartlarıyla ilgili taksit düzenlemesi için 15-20 gün içinde karar verileceğini belirterek “Cari açık noktasında kontrollü bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Onun ardından bu konuda nihai kararı vereceğiz” diye konuştu.

Birçok FETÖ mensubunun yurt dışına çıkışını engellediklerini belirten Tüfenkci, “Darbe girişimi olmadan Çeşme gümrük kapımızda Malatya’da görev yapan darbeci üst düzey albay, yüzbaşı ve yarbay rütbesindeki 4 şahıs, ev eşyalarını Ro-Ro ile İtalya’ya yollamak üzere yüklemiş ve darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 16’sı sabahı Ro-Ro’ya binerken durdurulmuş. Cumhuriyet savcısı ile yapılan görüşmelerde bu eşyalara el konuldu, arama işlemleri yapılıp, engellendi. Bu şunu gösteriyor ki uzun süredir (darbe girişimi) hazırlığı içindeydiler” dedi.

Haberin Devamı

Uzun süreli mücadele

FETÖ ile mücadelenin uzun süreli olacağına işaret eden Tüfenkci, “Tıpkı PKK terör örgütü ve diğerleriyle zaman sınırlaması yoksa FETÖ ile de zamana sığdırılacak mücadele şekli yoktur. Bu yapıya mensup olduğundan şüphelendiğimiz memurlar gibi, eğer elimizde yeterli memuriyetten atmaya yönelik delil yoksa izlenmesi noktasında kanaat var” dedi. Tüfenkci, memuriyetle ilişkisi kesilenlerin Resmi Gazete’de yayımlanacağını kaydetti.

Meyve - sebze % 30 ucuzlar

Tüfenkci sebze meyvede üretici ve tüketici fiyatları arasındaki makasın açık olduğunu ve bu farkın daraltılması konusunda ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bu farkın daraltılmasını hedefleyen hal yasasını kısa sürede meclise sevk edeceğiz.

Marketlerde ürünün tarlada kaça alındığına devamında hal çıkış fiyatını açıklatacağız, süreci şeffaflaştıracağız, tüketiciye yansıyan fiyat düşüşü yüzde 30’a kadar ulaşabilir” dedi.