Ekonomi FETÖ’ye mali darbe

FETÖ’ye mali darbe

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mali kaynaklarının kurutulması kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), FETÖ ile bağlantılı 398 dosya kapsamında 29 bin 698 kişi hakkında araştırma yaptı.

FETÖ’ye mali darbe

FETÖ bağlantılı kişilerle ilgili şüpheli işlem bildirimlerinde 200 milyon TL’yi aşan 879 finansal işlemin askıya alınmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sundu. Ağbal, “Özellikle FETÖ’nün finans kaynaklarının tespiti ve bunlara ilişkin gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında alınacak tedbirler konusunda MASAK ve ilgili kurumlarımızla çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz” dedi.

FETÖ mücadelesi dışında, karapara aklama konusunda 111 kişi hakkında suç duyurusunda bulunan MASAK, illegal bahis şirketleri için de görev gücü oluşturdu.

KDV iadelerinin hızlı yapılması için çalıştıklarını kaydeden Ağbal, “Sadece KDV iadelerine dönük olmak üzere yeni ihtisas vergi daireleri kuracağız” dedi. Ağbal, “Şirket kuruluş işlemlerine ilişkin avukatlık ücretleri aşağı çekilecek. Şirket kuruluş maliyeti ortalama 1100 liradan 300 liraya düşecek. Kuruluş süresi de 8-8.5 günden 2.5 güne inecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dolardaki gelişmeler

Ağbal, dolar kurundaki hareketlilik konusunda, “Gerekli adımları bir bir atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Yatırımı, üretimi, ihracatı artıracak kararları almaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz oynaklığı, küresel piyasalardaki oynaklığın bir parçası olarak görmek gerekiyor.İhtiyatlı duruşumuzu, meseleye kararlılıkla yaklaşımımızı aynı şekilde devam ettireceğiz” dedi.