Gündem Fidan dinlenmedi dinlemeye takıldı

Fidan dinlenmedi dinlemeye takıldı

06.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tevhid - Selam Örgütü soruşturması savcılarından Adnan Çimen, soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın telefonlarının dinlendiği iddialarıyla ilgili twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Fidan dinlenmedi dinlemeye takıldı


Çimen, Erdoğan ve Fidan hakkında dinleme kararı olmadığını, dinlenen telefonlarla görüştükleri için dinlemeye takıldıklarını söyledi.
İşte Çimen’in açıklamaları:
“Sayın MİT Müsteşarı dinlenmiş denen İletişim Tespit Tutanağının anlamını kısaca anlatayım. Hedef Şahıs: Faruk Koca’nın (Furgan Kod), 3 Nolu Hakimlik kararıyla 0533’le başlayan telefonu dinlenmektedir. 23.10.2013 saat 10:24’te 0532 ile başlayan telefondan Hakan Fidan (Emin) kod tarafından aranmış ve 49 sn. görüşülmüş. Görüldüğü üzere burada takip edilen Faruk Koca’dır. Sn. MİT Müsteşarı olduğu iddia edilen numara Faruk Koca’yı arayınca dinlemeye takılmış ve tape düzenlenmiştir. Yani Sn. MİT Müsteşarı hakkında alınmış bir karar yoktur.”
“Eğer kamu görevlisinin takip edilen suçu işleyenlerden olduğu anlaşılırsa soruşturmaya dahil edilip hakkında dinleme kararı istenir. Şayet özel soruşturma usulüne tabiyse bağlı olduğu kurumdan soruşturma izni istenir. Eğer soruşturulan suçtan farklı bir eylemi tespit edilirse ilgili tapeler gereğinin takdiri için bağlı olduğu kuruma gönderilir. Şayet görüşme içeriklerinde herhangi bir suç unsuru yoksa, dinleme ve ses kayıtlarının ayıklanması ve imha edilerek tutanağa bağlanması gerekir. Bu imha ve tutanağa bağlama işlemi en son dosyanın karara bağlanmasından önce yapılır. (...) Burada suç oluşturacak tek eylem; suç unsuru içermeyen dinleme kayıtlarının imha edilmeyip dosyada bırakılmasıdır. Buradaki sorumluluk dosyanın son savcısına aittir. 01.09.2011 tarihinden sonra dosya bir daha önüme gelmedi. Bu tarihten sonra varsa bir iddia İsmail bey ya da Adem bey cevabını verecektir.”