Gündem Fikirtepe dönüşümü komşuluğu yok etti

Fikirtepe dönüşümü komşuluğu yok etti

14.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fikirtepe’de 4’üncü yılına giren kentsel dönüşüm açmazı Fikirtepe’de düzenlenen basın toplantısında yeniden ele alındı.

Fikirtepe dönüşümü komşuluğu yok etti

Fikirtepe’de 31 dönümlük arazinin ortasında tek başına kalan evin sahibi Alaaddin Demirel, “Teminatsız metinlere imza atmamız istendi. İmzalatılan sözleşmelerin garantisi yok. Büyük bir ihtimalle buradan ayrılan insanlar bir daha buraya dönemeyecek” diye konuştu.
Basın toplantısını Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği düzenledi. Merdivenköy Mahallesi’ndeki Halis Kurtça Kültür Merkezi’ndeki toplantıya bu süreçte evini yıktırmayarak tek başına kalan ve adı ’Fikirtepe inatçısı’na çıkan Alaaddin Demirel, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Genel Sekreteri Sabır Karakoçoğlu, avukat Hüseyin Karataş ve mimar Cemal Kurtoğlu katıldı.
Müteahhitlerle anlaşma sürecinde komşular arasında anlaşmazlıklar ve düşmanlıklar meydana geldiğini belirten mimar Cemal Kurtoğlu, Fikirtepe’de inşaat yapmaya talip olan firmaları eleştirdi. Kurtoğlu, “Müteahhitler Fikirtepe’ye hücum etti ama bunlar aklı başında yeterli sermayesi olan müteahhitler değil. Maket üzerinden satış yapıp sermaye birikimi sağlayan, düşük sermayeli firmalar buraya geldi” dedi.