Gündem Filipinli Karen özgürlüğün tadını çıkarıyor

Filipinli Karen özgürlüğün tadını çıkarıyor

29.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalıştığı üniversite kapatıldıktan sonra hakkında sınır dışı kararı verilen ve 17 gün gözetim altında tutulan Filipinli okutman Karen Lim, geçici de olsa minik kızına ve eşine kavuştu

Filipinli Karen özgürlüğün  tadını çıkarıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile çalıştığı üniversite kapatılınca hakkında sınır dışı kararı verilen Filipinli okutman Karen Lim, 17 gün idari gözetim altında tutulduktan sonra nihayet ailesine kavuştu. Ankara’daki ailesiyle hasret gideren Lim, 14 aylık kızı Huma ve eşi Barış Deyirmenci’yle birlikte uzun bir aradan sonra ilk akşam yemeğinin keyfini çıkardı. Hakkındaki sınır dışı kararı nedeniyle 1 ay içinde Türkiye’den ayrılması gereken Lim, “Ben Katolik inancına sahip Hıristiyan birisiyim. Kiliseye giden biri nasıl FETÖ’cü olsun?” dedi.

Haberin Devamı

‘Kızımdan güç aldım’

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile Ankara’da çalıştığı Turgut Özal Üniversitesi kapatılınca hakkında sınır dışı kararı verilen Filipinli Karen Lim, geçici de olsa özgürlüğüne kavuştu.

17 gün idari gözetim altında tutulduğu Kocaeli Geri Gönderme Merkezi’nden ayrılan Lim hakkında sınır dışı kararı devam ettiği için bir ay içerisinde Türkiye’yi terk etmesi gerekiyor.

Türkiye’de kalmak için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuran Lim, önceki gün Ankara’daki ailesinin yanına geldi. Yaşadığı zorlu süreci Milliyet’e anlatan Lim, “Kızım Huma anne sütüne ihtiyaç duyduğu için Kocaeli Geri Gönderme Merkezi’nde 5 gün birlikte kaldık” dedi.

İlk zamanlar kalabalık bir yerde kaldığını anlatan Filipinli anne, “Kızım yanıma gelince beni daha az kişinin kaldığı bir yere aldılar. Odada hasta çocuklar vardı. Küçük bebek için çok kötü bir ortamdı” dedi. Merkezde geçirdiği 17 günde kendisini ayakta tutan tek şeyin kızının ve eşinin fotoğrafı olduğunu belirten Lim, “Fotoğrafı hemen yatağımın üst kısmına yapıştırmıştım. Ondan güç alıyordum. Geri gönderme merkezinde kötü muameleyle karşılaşmadım” dedi.

Haberin Devamı

‘Babasız büyüyecek’

Önce işini şimdi de ailesini kaybetmek üzere olduğunu belirten Lim, “Ne yapacağımı bilmiyorum. 30 gün içinde ülkeyi terketmem isteniyor. Kızımı burada bırakırsam annesiz büyüyecek. Filipinler’e götürürsem babasız büyüyecek. Eşim Gaziantep’te çalıştığı için her hafta sonu bizi görmek için Ankara’ya gelirdi. Filipinler çok uzak, sadece yılda bir kere görebilecek kızını” dedi.

‘Bizimle gurur duyacak’

Ailesinin parçalanmaması için mücadele edeceğini belirten Lim şunları söyledi: “Ne zaman bir polis görsem beni alıp tekrar geri gönderme merkezine götürecekler diye korkuyorum. Bundan sonra da nasıl normal bir hayat yaşarım bilemiyorum. Huma büyüdüğünde karakolda ve geri gönderme merkezinde kaldığını hatırlamayacak. Ancak ilerde bu yaşadıklarımızı öğrendiğinde aileyi bir arada tutmak için nasıl mücadele ettiğimizi anlayıp bizlerle gurur duyacak.”

Gözü mahkemede

Haberin Devamı

Yetkililerin duyarlılık göstererek kendisini sınır dışı etmeyeceğini düşünen Lim, “Mahkemeden 30 günlük süre içerisinde olumlu bir kararın çıkacağına inanıyorum. Suçsuz olduğumu bildiğim için hakkımda her türlü soruşturma yapılabilir. Karar değişmezse 30 gün ülkede kalacağım fakat her gün Ankara İl Göç İdaresi’ne gidip imza atmam gerekiyor” diye konuştu.