Gündem Filistinli öğrencilere İngilizce öğretecek

Filistinli öğrencilere İngilizce öğretecek

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’in Anamur ilçesinde görev yapan İngilizce öğretmeni Ayşe Petek Kadıoğlu, Filistin’in Ramallah kentindeki Al Quds University ve Al İstiqlal University’de öğrencilere İngilizce eğitim verecek.

Filistinli öğrencilere  İngilizce öğretecek

İngilizce eğitim talebi üzerine Anamur Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ayşe Petek Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde proje hazırladı. İspanya, Fransa, Filistin ve İsrail’in ortak olduğu projenin liderliğini yapan Türkiye adına çalışan öğretmen Kadıoğlu, yazım aşamasında da projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.
‘Farklı anlamı var’
Filistin’de, Arapça konuşan öğrencilere İngilizce dersi verecek olmanın farklı bir anlamı olduğunu kaydeden Kadıoğlu, “Özellikle Filistin ile ilgili bir ortaklık söz konusu olduğu zaman diğer projelerden farklı. Öncelikle Müslüman bir ülke olması, bizden talep ettikleri konunun inanılmaz etkin bir yapıya sahip olması önemli oldu. Bu projenin Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanıyor olması bizim için ayrıca önemlidir” dedi.
Projeye son şeklini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ise, Avrupa Birliği ülkelerinin hepsi ile bu tür eğitim proje çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, doğrudan eğitimin Türk öğretmenler tarafından sürdürüleceğini söyledi. Projenin 2 yıl süreceğine vurgu yapan Dağıstan, “Proje kapsamında kültürel etkileşimler de yaşanacak. Bir ekip olarak bu proje üzerinde çalışıyoruz ve arkadaşlarımız büyük emek veriyor” diye konuştu.

Yazarlar