Ekonomi Finans merkezi için agresif yasa yolda

Finans merkezi için agresif yasa yolda

13.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi yapmayı istediklerini anımsatarak, “O zaman rekabet halinde  olduğumuz ülkelerde finans piyasasının kurumsal yapısı, işleyiş mekanizması, kuralları, kaideleri neyse İstanbul’da bu sistemi kurarsak İstanbul Finans Merkezi olur. Cesaretle, çok agresif bir yasa çalışmamız var inşallah önümüzdeki dönemde getireceğiz” dedi.

Finans merkezi için agresif yasa yolda

Ağbal, konferansta yaptığı konuşmada, yeni açıklanan her ekonomik verinin yüzleri güldürdüğünü belirtti.

2018 - 2020 Orta Vadeli Programı’nı hazırladıklarını hatırlatan Ağbal, “Darbe girişiminin doğurduğu ilk tahribatları atlattık. 2016 darbe öncesi ivmeden daha yüksek ivmeyi yakalayarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye inşallah bu sene aşağı yukarı herkesin konsensüs olarak ifade ettiği üzere yüzde 5 ve üzeri büyümeyi yakalayacak gibi görülüyor. Önümüzdeki 3 yılda da büyüme ivmesine devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Ağbal Türkiye’de gelecek dönemde özellikle yatırım ve üretimin önünü açacak Gelir Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanunu reformları üzerine çalıştıklarını bildirdi.

Yazarlar