Giresun Fındıkta Taban Fiyatı Tartışmaları

Fındıkta Taban Fiyatı Tartışmaları

19.09.2017 - 17:58 | Son Güncellenme:

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk: "TMO'nun verdiği fiyat en alt taban rakamdır. Vatandaşımız bu fiyatın altında fındığını satmasın"

Fındıkta Taban Fiyatı Tartışmaları

GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, TMO'nun verdiği fiyatın en alt taban fiyat olduğunu belirterek, üreticiden bu fiyatın altında fındığını satmamasını istedi.

Haberin Devamı

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, TMO'nun piyasaya girerek fındık alımı yapmasının çiftçilerin lehine bir karar olduğunu aktardı.

TMO'nun piyasaya girmesinin üreticilerin daha fazla mağduriyet yaşamalarına engel olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Eğer AK Parti milletvekilleri ve hükümet olarak bu çabamız olmasaydı, TMO devreye girmeseydi belki fiyatlar 4, 5 liraya kadar düşebilirdi." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öztürk, hükümetin her zaman çiftçinin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"TMO'yu eleştiren kişiler, ofisin piyasaya girmesinden rahatsız olandır. Üreticinin fındığının çok daha ucuza gitmesini isteyenlerdir. Vatandaşımız rahat olsun. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza, TMO'ya güvensin, fındığını ucuza vermesin. TMO şu anda her türlü tedbiri almaktadır. Fındık teslimlerini kolaylaştıran yeni tedbirler alınmıştır. Çiftçilerimiz ürünlerini 10,50 liranın altındaki rakamlara satmasın. TMO'nun verdiği fiyat en alt taban rakamdır. Vatandaşımız bu fiyatın altında fındığını satmasın. Tüccarlar fındık bulamadıkça fiyatları yükseltmeye mecbur kalacaklardır."