Gündem Firari 10 tepe yönetici için iade talebi

Firari 10 tepe yönetici için iade talebi

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY çatı davasını gçren Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Togo’dan Brezilya’ya, ABD’den İngiltere’ye kadar farklı ülkelere kaçtıkları belirlenen örgütün üst düzey yöneticisi firari 10 sanık hakkında hazırlanan iade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Firari 10 tepe  yönetici için  iade talebi

Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük’ün İngiltere’de, Nejdet Başaran’ın Hollanda’da, Cemil Koca’nın Togo’da, Hamdullah Bayram Öztürk’ün Brezilya’da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara’nın ABD’de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül’ün ise Almanya’da bulundukları tespit edildi. FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, bu belirlemeler ışığında, İpek ve Büyük’ün iadesi için İngiltere, Başaran için Hollanda, Koca için Togo, Öztürk için Brezilya, Büyükçelebi, Kurucan ve Kara için ABD, Şahinalp ve Şengül için ise Almanya adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi. İade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

İadesi talep edilen sanıklardan Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireyleri hakkında, “terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek” suçlarından soruşturma bulunuyor. FETÖ’nün “Almanya imamı” olduğu iddia edilen Şahinalp’in 2014’te ‘Hollanda imamı’ olduğu iddia edilen Başaran’ın ise 1970’den itibaren İzmir’de oluşturulan örgütün çekirdek kadrosunda olduğu ve 2013’te yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.