Gündem Firari Öksüz ilk yakalandığında böyle getirildi

Firari Öksüz ilk yakalandığında böyle getirildi

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini yönettiği ve örgütün Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen firari Adil Öksüz ile sivil imamlar Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in yakalandıktan sonra jandarma karakoluna getirilmelerine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Firari Öksüz ilk yakalandığında böyle getirildi

Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13’ü asker, 14’ü emniyet personeli ve biri eski Başbakanlık Müşaviri 28 sanığın yargılandığı dava dosyasındaki görüntülere göre, kaçmaya çalışırken yakalanan Adil Öksüz’ün içinde bulunduğu jandarma aracı, 16 Temmuz 2016’da saat 12.11’de Kahramankazan Jandarma Karakolu’na bağlı Kışla Karakolu nizamiyesinden içeri giriyor. Öksüz, saat 12.12’de aracın kapısından kelepçesiz indiriliyor.

Haberin Devamı

Elinde siyah çanta

Elindeki siyah çantası da görüntülere yansıyan Öksüz ile karakola getirilen Çiçek ve Oruç da, jandarmaya ait aracın arka kapısından kelepçesiz indiriliyorlar. Çiçek’in sol elinde siyah bir malzeme taşıdığı, sağ elindeki ceketini, sol elindeki malzemenin üzerini kapatacak şekilde koyduğu görülüyor.

Aracın arka kısmında bir araya gelen Öksüz, Çiçek ve Oruç, silahlı jandarma personeli eşliğinde karakola alınıyor. Saat 12.32’de aralarında Batmaz ve Biniş’in de bulunduğu bir grup şüpheliyi taşıyan iki araç, jandarma nizamiyesi önüne geliyor.

Araçlardan indirilen şüpheliler, karakola alınırken, Biniş kelepçesiz olarak kameraya yansıyor. Saat 12.42’de ise Batmaz ve Biniş kelepçeli halde görülüyor.

Haberin Devamı

Silahla durduruldu

İddianameye göre darbe girişiminin başarısız olduğu anlaşılınca, Akıncı’daki darbeciler kaçmaya başladı. Darbecileri yakalamak için oluşturulan ekip, Oruç ve Çiçek’i, Akıncı istikametinde yakaladı. Jandarma 600 metre ileride de Öksüz’ü gördü. Valizi ve el çantasıyla yürüyen Öksüz, silah çekilerek durduruldu. Öksüz, tarla bakmaya geldiğini söyledi. Şüpheliler, Kışla Karakolu’na götürüldü.

Her toplantıdan sonra imamlarla ABD’ye gitmiş

Akıncı Üssü iddianamesine göre, örgütün sözde, “Hava Kuvvetleri imamı” Öksüz, darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında aracıyla 27 Aralık 2015, 9 Ocak, 16 Ocak, 30 Ocak, 20 Şubat, 29 Şubat,14 Mart, 30 Mart, 5 Mayıs, 27 Mayıs, 4 Haziran ve 15 Haziran 2016’da Ankara’ya geldi. Başkentte örgüte bağlı rütbeli askerlerin de katıldığı darbeye hazırlık toplantıları yapan Öksüz’ün seyahat verilerini inceleyen polis, şüphelinin, darbe planlaması yaptıkları her toplantıdan sonra sivil imamlarla ABD’ye gittiğini tespit etti.

‘Kozmik Oda’da iki kritik beraat

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, kamuoyunda ‘Kozmik Oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yapılan arama ve el koymalara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği itirazını değerlendiren ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan yargılanan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır ile üye emekli hakim Selahattin Türkeli’nin beraatine hükmetti. Şatır ile Türkeli’nin, görevi kötüye kullanma suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Şatır ve Türkeli ile avukatlar katıldı. Mahkeme yüklenen suç açısından kasıt bulunmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle Şatır ve Türkeli’nin beraatine karar verdi. (ANKARA Milliyet)

Haberin Devamı

Yazarlar