Gündem Fırat Kalkanı Harekatı'nın 59. gününde  40 DEAŞ ve 6 PYD/PKK hedefine atış yapıldı

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 59. gününde  40 DEAŞ ve 6 PYD/PKK hedefine atış yapıldı

21.10.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 59. gününde hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 40 DEAŞ hedefine ve 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapıldığını ve DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarının baskı altına alındığını, manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığını açıkladı.

Fırat Kalkanı Harekatının 59. gününde  40 DEAŞ ve 6 PYD/PKK hedefine atış yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

DEAŞ BOMBALI ARAÇLA SALDIRI DÜZENLEDİ : 3 MUHALİF ŞEHİT OLDU
DEAŞ'lı teröristler tarafından Azaz ve Türkmen Barı meskun mahallerine yönelik düzenlenen bombalı araç saldırıları sonucu 3 muhalifin şehit olduğu, 11 muhalifin yaralandığı belirtildi. Destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmediği belirtildi. Muhalifler tarafından harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde (yaklaşık 1.265 km²) kontrolün sağlandığı belirtildi.

40 DEAŞ HEDEFİNE VE 6 PYD/PKK HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI
Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 40 DEAŞ hedefine ve 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapıldığı, DEAŞ ve PYD/PKK 'lı terörisleri baskı altına alındığı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığı açıklandı.

KOALİSYON GÜÇLERİ HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ
Koalisyon güçleri tarafından; Tarhin’de tespit edilen DEAŞ hedeflerine hava harekatı düzenlendiği ve 1 aracın imha edildiği belirtildi.

17 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ
DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 17 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiği, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1.235 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.