Tatil First Class uygulaması sona mı eriyor?

First Class uygulaması sona mı eriyor?

30.03.2017 - 10:46 | Son Güncellenme:

Uçakların en pahalı koltuk seçeneği olan first class sınıfında uçmak pek çok kişinin hayali. Fakat first class uygulamasının sonu mu geliyor?

First Class uygulaması sona mı eriyor

Bazı hava yolu şirketlerinin, yolcu uçaklarındaki en pahalı koltuk seçeneği olan first class uygulamasına yeni aldığı uçaklarda syer vermemesi akıllara first class seyahatin sonu mu geliyor sorusunu getirdi.

Haberin Devamı

Avustralyalı Qantas Hava Yolları filosuna yeni dahil ettiği Boeing 787-9 Dreamliners tipi uçağında first class koltuklara yer vermeme kararı aldı.

Bir başka Avustralyalı hava yolu şirketi olan Virgin Australia da içini yenilediği Boeing 777 ve Boeing A330 tipi yolcu uçaklarında first class seçeneğini çıkardı.

Emirates de Boeing A380 tipi bazı yolcu uçaklarında daha çok ekonomi sınıfı koltuk yerleştirmek ve yolcu kapasitesini 615'e çıkarmak için first class uygulamasını kaldırdı.

Lutfhansa, Singapore Airlines, Etihad ve United Airlines gibi bazı hava yolu şirketleri de filosuna yeni ekledikleri uçaklarda first class seçeneğini ya kısıtladı ya da hiç yer vermedi.

Etihad Boeing 787-9 Dreamliners tipi bazı uçaklarında pazar ihtiyaçlarını dikkate alarak first class seçeneğini sunmaya devam etme kararı aldı.

Haberin Devamı

Hava yolu şirketlerinin first class uygulamasını terk etme kararı business class seçeneğinin günden güne daha konforlu olması ve hizmet kalitesinin artmasının bir sonucu.

Artan maliyetler ve bunun bilet fiyatlarına yansıması da pek çok kişinin first class yerine business class seçeneğini tercih etmesine sebep oluyor.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü

Yazarlar