Gündem FIRTINA ESARETİ

FIRTINA ESARETİ

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin bazı bölgelerinde önceki gün ve dün etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Bartın ve Zonguldak’ta, günübirlik tatilciler, koy ve piknik alanlarında mahsur kaldı.

FIRTINA ESARETİ

Bartın’da 1’i 14 aylık bebek, 2’si çocuk toplam 14 kişi Güzelcehisar köyündeki bir koyda; Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde tekneleri alabora olan 4 kişi bir mağarada; Zonguldak Ereğli’de ise bir aile piknik yaptığı alanda saatlerce mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Gece Koyda kaldılar

Bartın’da 1’i 14 aylık bebek, 2’si çocuk toplam 14 kişi, önceki sabah kiraladıkları tekneyle gittikleri Güzelcehisar Köyü Doğanyuvası mevkisindeki koyda mahsur kaldı. Günü koyda yüzerek geçiren tatilcileri akşam almaya gelen tekne dalgaları aşamadı. Yardım çağrısı üzerine Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri denizde, jandarma ve AFAD ekipleri de karada kurtarma çalışması başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı botu da dalgalar nedeniyle kıyıya yaklaşamadı; sahil kısmının sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan da kurtarma yapılamadı. Geceyi koyda geçiren iki aile için dün yeniden kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait ’Degak-3’ timi jet-ski ile denizden koya girip 7 kişiyi alarak Mugada Sahili’ne götürdü. Bebek ve 2 çocuğun da

Haberin Devamı

bulunduğu diğer 7 kişi ise bazı bölümleri sarp ve kayalık olan orman içinde yaklaşık

2 saat süren yürüyüş sonunda kurtarıldı.

Piknik zehir oldu

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde sandallarının alabora olması sonucu sığındıkları mağarada mahsur kalan 4 kişiye 13 saat sonra ulaşıldı. AFAD ekipleri, Öküşne mevkisindeki mağaraya sığınan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat’a patikadan giderek ulaştı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ise, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda dalgaların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan 1’i çocuk 4 kişi ise 17 saat sonra kurtarıldı. Zonguldak’ta oturan Ümit-Demet Çavuş çifti, kızları 4 yaşındaki Buğlem Su, Elvan Nur Tunel ve Ereğli’deki arkadaşları saat 18.00 sıralarında botla Dombay kayalıklarına gitti. Dalganın kabarınca ekipten 6’sı bota bindi ama dalgalar yükselince kıyıya yanaşamadı. Kayalıklarda mahsur kalan 4 kişiyi ekipler dün sabah zodyak botlarla kayalıklara yanaşarak kurtardı.