Ankara Flamingo Görmenin Mutluluğunu Yaşadılar

Flamingo Görmenin Mutluluğunu Yaşadılar

04.10.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

Kocaeli'de ilkokul öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gu¨nu¨ dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ilk kez flamingo gözlemleme imkanı buldu

Flamingo Görmenin Mutluluğunu Yaşadılar

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de ilkokul öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gu¨nu¨ dolayısıyla gerçekleştirilen kuş gözlem etkinliğinde ilk kez flamingo görmenin mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

Orman ve Su I·s¸leri Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bo¨lge Kocaeli S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Kocaeli Bu¨yu¨ks¸ehir Belediyesi, Yahya Kaptan I·lkokulu, TEMA Vakfı ve I·stanbul Kus¸ Go¨zlem Toplulugˆu is¸ birligˆiyle I·zmit Ko¨rfezi Sulak Alanı'nda düzenlenen "Tabiatla Kaynas¸ıyor Hayatla Bulus¸uyoruz" projesiyle öğrenciler teleskop ve dürbünlerle başta flamingolar olmak üzere yeşilbaş ördek, turna, sakarmeke, elmabaş patka, boz ördek, kaşıkgaga, suna gibi kuş türlerini gözlemleme imkanı buldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli S¸ube Mu¨du¨rü İlyas Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi Sulak Alanı'nın uluslararası göç zinciri üzerindeki alanlardan biri olması dolayısıyla göçmen türlerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarını gidererek yaşamını sürdürmesi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Haberin Devamı

Çiçek, Orman ve Su I·s¸leri Bakanlığı'nın "Tabiat Turizmi Master Plan" kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda uzmanlar eşliğinde çocuklara kuş gözlemi yaptırdıklarını dile getirdi.

İlyas Çiçek, 35 hektarlık İzmit Körfezi Sulak Alanı'nda tespit ettikleri 165 kuş türü bulunduğunu belirterek, "İnsanlarımıza tabiatı, yaban hayatı, hayvanlarımızı tanıtacağız. Çocuklarımız ilk defa flamingo gördü, bu alanda çeşitli türleri de görme imkanı bulacak." diye konuştu.

Etkinliğe katılan 4. sınıf öğrencisi Zümra Argüner, daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığını, ilk defa flamingo gördüğünü ifade etti.

Öğrencilerden Fatma Eslem Aydoğdu ise flamingo görmenin heyecan verici olduğunu dile getirerek, kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu kaydetti.

I·stanbul Kus¸ Go¨zlem Toplulugˆu temsilcilerinin öğrencilere kus¸lar hakkında bilgi verdiği etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli S¸ube Mu¨du¨rlüğü'nce çeşitli hediyeler sunuldu.