Ege FOLKART GALLERY yine göz kamaştırdı

FOLKART GALLERY yine göz kamaştırdı

25.03.2017 - 05:33 | Son Güncellenme:

130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı, “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli dev sergi, 28 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek

FOLKART GALLERY yine göz kamaştırdı

Sanata yön veriyor
İzmir ve Türkiye’de gündem yaratan Folkart Gallery, sekizinci sergisine ev sahipliği yapıyor. “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli sergide, resim sanatımıza yön veren 130 sanatçının eseri yer alıyor. Şeker Ahmet Paşa, Osman Hamdi, Hoca Ali Rıza, Halife II. Abdülmecid gibi Türk resmine damga vuran 130 sanatçının eserleri ilk defa biraraya geliyor.

TAM RENKLER ŞÖLENİ
Sergi açılışı öncesi konuşan Folkart Başkanı Mesut Sancak, “Gurur duyduğumuz özel bir sergi oldu. Türk resminin öncüsü Şeker Ahmet Paşa’nın bir eserinden, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Adnan Turani’nin eserine uzanan bir resim köprüsü. Resim tarihimizin bir özeti. Bu serginin güzelliğini bizimle paylaşmanız nedeniyle onur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ülkenin en büyük sanat galerisi

Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma unvanına sahip Folkart Gallery’de, bugüne kadar 7 ayrı sergi sanatseverlerle buluştu. Son olarak, “Sevmek Güzel Meslek Reis-Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

FOLKART GALLERY yine göz kamaştırdı