Teknoloji Ford Karanlıktan Korkmuyor

Ford Karanlıktan Korkmuyor

11.04.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

Son yıllardaki teknoloji gelişimindeki hızlanmadan araba sektöründen Ford firması da faydalanmaya başladı.

Ford Karanlıktan Korkmuyor

Elektrikli arabalar son yılların gözde konusu olsa da, gün geçmiyor ki yeni gelişmeler bizi hayretler içerisinde bırakmasın. Kendi kendine sürüş kabiliyeti son zamanlarda ilgi gören bir konu haline geldi. Sürücü hatalarından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için en iyi seçenek olarak düşünülmekte. Ancak bu teknolojinin kullanılabilir olması için sistemin sürücülerden çok daha iyi araç kullanabilir olması gerekiyor. Ford firması bu amaçla otonom sürüş yapabilen araçlarını kar kaplı yollarda test etmeye başladı. Denemenin öncelikli amacı bu tarz zorlu sürüş koşullarında usta bir sürücü gibi sürüş tekniği geliştirebilmek. Bu denemeler sonucunda Ford yaptığı açıklamada araçlarının tamamen karanlık bir yolda insanlardan daha iyi araç kullanabildiğini ifade etmiş.

Haberin Devamı

Otonom sürüş esnasında araç 3 farklı sistem kullanıyor. Radar, lidar (lazer ile mesafe belirleme) ve kamera. Ancak lidar’ın aksine kameralar tamamen karanlıkta yada yoğun kar yağışı gibi görüş mesafesinin oldukça düşük olduğu şartlarda çalışmıyorlar. Lidar sistemi kameranın etkisiz kaldığı zaman otonom sürüş için vazgeçilmez hale geliyor.

Ford’un otonom araç geliştirme bölümü başkanı Randy Visitainer yaptığı açıklamada; tüm sistemin hala geliştirilme aşamasında olduğunu ve ileride ürettikleri araçların bu sistemi etkili bir şekilde kullanabileceği konusunda umutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca büyük ihtimalle otonom sürüş sistemi kişisel kullanımdan önce toplu taşıma gibi bir serviste kullanacak.

Bentley Holografik Uşak Yapmak İstiyor
Yazarlar