Otomobil Ford Mustang Euro NCAP derecesini 3 yıldıza yükseltti

Ford Mustang Euro NCAP derecesini 3 yıldıza yükseltti

05.07.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

Ford Mustang Euro NCAP derecesi otomobile eklenen standart güvenlik ekipmanları ile beraber 3 yıldıza yükseldi.

Ford Mustang Euro NCAP derecesini 3 yıldıza yükseltti

Geçtiğimiz aylarda Euro NCAP testlerinden 2 yıldız alan ve oldukça ağır eleştirilere maruz kalan Ford Mustang yeni eklediği standart güvenlik ekipmanları ile beraber Euro NCAP derecesini 3 yıldıza yükseltti.

Haberin Devamı

Ford, Euro NCAP derecesinde sınıfta kalan Mustang modeline standart yaya tespit, ileri çarpışma ikaz, otomatik fren sistemi ve şerit takip asistanı ekledi. Ford Mustang ayrıca hava yastığı sistemini de geliştirdi.

Thatcham Araştırma Merkezi Araştırma Müdürü Matthew Avery otomobil satın almak isteyenlere tavsiyesinin daima 5 yıldız Euro NCAP derecesine sahip bir model almaları olduğunu, 3 yıldızın bir başarı gibi yansıtılamayacağını söyledi.

Yine de Ford Mustang'in geçtiğimiz aylarda yaşattığı hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için şirketin hızlı bir şekilde standart güvenlik teknolojilerini eklemesi, hava yastığı ve eksikliklerin gidermesinin alkışlanmaya değer olduğunu söyleyen Avery bu gelişmede Euro NCAP testlerinin etkisinin büyük olduğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

Son yapılan Euro NCAP testlerinde yeni Seat Ibiza sınıfında en yüksek 5 yıldızlı dereceyi aldı. Yeni Seat Ibiza yaya tespitli otomatik fren sistemi özelliğine sahip.

Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30 ve Volkswagen Arteon 5 yıldız derecesine hak kazanan diğer otomobiller olurken Honda Civic dört yıldız aldı.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü

Yazarlar