Tatil Baharı Fethiye'de karşılayın

Baharı Fethiye'de karşılayın

03.03.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Gazella Turizm, fotoğraf tutkunu gezginleri Fethiye'nin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeye ve e-kitap projesine katkıda bulunmaya çağırıyor.

Baharı Fethiyede karşılayın

14-17 Mart tarihlerinde Gizemli Afkula Manastırı'ndan terkedilmiş Kayaköy'e, Babadağ'ın yemyeşil eteklerinden yabani orkidelerin sunduğu renk cümbüşüne kadar fotoğraf meraklılarını cezbedecek her şey, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş liderliğinde 3 gece 4 günlük Fethiye foto-safari turunda.

Gazella Turizm'in en çok ilgi çeken konseptlerinden biri olan foto-safari, bu kez 14-17 Mart tarihleri arasında Fethiye'yi kapsayan bir turla fotoğraf tutkunu gezginlere hitap ediyor. Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş liderliğinde gerçekleşecek olan ve 10 kişilik katılım ile sınırlı tutulan 3 gece 4 günlük Fethiye turu, baharın tüm canlılığını fotoğraf karelerine taşıyacak şekilde planlanıyor.

Gazella Turizm öncülüğünde gerçekleştirilen “Türkiye’nin En İyi 10 Fotoğraf Yeri E-kitap Projesi”nin üçüncü adımı olan bu tur, Türkiye’nin bilinmeyen güzelliklerini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek ve Türkiye’nin silinmek üzere olan doğal ve kültürel güzelliklerine dair yazılı bir kültür mirası bırakmak amacıyla düzenleniyor. Tur sonunda katılımcıların çektiği fotoğraflar, Gazella Turizm tarafından bir sergiye dönüştürülecek ve her an ulaşılabilecek bir e-kitapta yer alacak.

14 Mart'ta başlayan Fethiye turunun ilk durağı, denizin hemen üzerinde yükselen dik bir yamaca oyularak yapılan mistik Afkula Manastırı. Uzun ve keyifli bir orman yolculuğunun sonunda ulaşılan manastır, Gemiler Koyu'nun panoramik manzarasıyla birlikte fotoğrafçılar için bulunmaz nimetlerden biri.

Turun bir sonraki durağı ise, “hayalet köy” olarak bilinen Kayako¨y. Sabahın erken saatlerinde terkedilmiş taş evleri ve sakin sokaklarıyla gezginleri karşılayan Kayaköy, mübadele sürecinden geriye kalan izleri fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek isteyenler için önemli bir nokta.

Türkiye'nin en etkileyici zirvelerinden biri olan Babadagˆ ise, 2 bin metre yükseklikten Fethiye'nin dantel gibi örülmüş kıyılarını fotoğraflamak ve yeşille mavinin buluştuğu doğa harikasını kuşbakışı görmek için birebir.

Hava koşullarına bağlı olarak şekillenecek programın en renkli ayağı ise, baharla birlikte coşan zengin bitki örtüsünün görülebileceği kırlara yapılacak yolculuk... Yaban orkidelerinin nadir türlerinin makro fotoğraflarla yakalanabileceği turda, fotoğrafçıların en çok ihtiyaç duyacağı malzemeler makro objektif ve üçayak olacak. Çarşı-pazar gezmeleri ve foto-gezinti bölümü ise, yerel yaşamı deneyimlemek için iyi bir fırsat.

Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 790 TL.