Edirne FRANSA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN ETSO’YA ZİYARET

FRANSA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN ETSO’YA ZİYARET

25.02.2015 - 09:11 | Son Güncellenme:

.

FRANSA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN ETSO’YA ZİYARET

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Edirne’de bulunduğu temaslar kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’i makamında ziyaret etti.
Başkonsolos Domenach konuşmasına görevinin Türkiye’yi Fransa’da daha iyi tanıtmak ve Fransız ile Türk firmaları arasındaki ticari işbirliklerini geliştirmek olduğunu söyleyerek başladı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, kente ilk kez gelen Başkonsolos Muriel Domenach’e, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Edirne ekonomisi ve ETSO hakkında Başkonsolos Domenach’e bilgiler veren Zıpkınkurt, "Edirne coğrafi konumunun yanı sıra, tarihle dolu bir kent. Verimli topraklara sahip ilimizde ağırlıklı tarım faaliyetlerinin yanı sıra, turizmde öne çıkmaya başladı" dedi.
Zıpkınkurt, Avrupa’daki ünlü tekstil ve konfeksiyon markalarına Edirne’de üretim yapıldığını belirterek, Edirne’de öne çıkan sektörler olan tarım, tekstil, konfeksiyon turizm ve inşaat yan ürünleri sektörlerinde Fransa’daki iş adamlarıyla karşılıklı işbirliğinin geliştirilebileceğinin altını çizdi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıllarda Fransa’nın Lyon Ticaret ve Sanayi Odası ile projeler yürüttüğünü dile getiren Zıpkınkurt, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Bİrliği (Eurochambers) tarafından koordine edilen TOBB ve AB Komisyonu tarafından desteklenen ’Türk Oda Geliştirme Programı’ kapsamında Türkiye’deki 10 odanın Avrupa Birliğindeki odalarla eşleştirildiğine değindi.
Başkonsolos Domenach ise Fransa İstanbul Ticari Ateşeliği’nin önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapacağı toplantıya ETSO’yu davet ederek toplantıda karşılıklı iş fırsatlarının değerlendirileceğini söyledi. Edirne’den çok olumlu izlenimler ile ayrıldığını belirten Domenach, misafirperverliğinden ve ilgilerinden dolayı ETSO Başkanlarına teşekkürlerini iletti.