Gündem Fransa’nın Oscar’ına 9 dalda aday

Fransa’nın Oscar’ına 9 dalda aday

28.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği ‘Mustang’, Cesar Ödülleri’ne 9 dalda aday oldu. Film, Oscar’da da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında ilk 5’e kalmayı başarmıştı

Fransa’nın Oscar’ına  9 dalda aday

Bu yıl 41. kez düzenlenecek Cesar Ödülleri’nin adayları Fransa’nın başkenti Paris’te açıklandı. Fransız sinemasının en önemli ödüllerinde, Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği ‘Mustang’, 9 dalda adaylık topladı.

Haberin Devamı

Karadeniz’de yaşayan kız kardeşlerin aile baskısına karşı verdiği mücadeleyi konu alan film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi İlk Film, En İyi Kostüm, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses, En İyi Müzik, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında aday oldu.

Oscar’dan 2 gün önce

Cesar adaylıklarına damga vuran iki film ise 11 dalda adaylık elde eden Arnaud Desplechin’ın yönettiği ‘Trois Souvenirs De Ma Jeunesse’ ve Xavier Giannoli’nin yönettiği ‘Marguerite’ olarak dikkat çekti. Jacques Audiard’ın yönettiği ve geçen yıl Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye kazanan ‘Dheepan’ da ‘Mustang’ gibi 9 dalda Cesar adayı oldu. Ödüller, Akademi Ödülleri’nden 2 gün önce, yani 26 Şubat’ta Chatelet Tiyatrosu’nda sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Fransa’nın Oscar adayı seçilen film 80’i aşkın başvuru arasında ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında ilk 5’e kalmıştı.