Teknoloji Fransa Otonom Araçlara Kapısını Açmaya Hazırlanıyor

Fransa Otonom Araçlara Kapısını Açmaya Hazırlanıyor

09.08.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:

Her geçen gün çok daha iyi hale gelmekte olan otonom araçlar, yakın bir zamanda Fransa sınırları içerisinde de profesyonel bir şekilde denenebilecek…

Fransa Otonom Araçlara Kapısını Açmaya Hazırlanıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler hız kesmeden yaşanmaya devam ediyor. Tesla, Google, Mercedes, BMW, Volvo ve daha nice otomobil devinin son sürat geliştirmeye devam ettikleri otonom teknoloji ise şimdilerde epey büyük bir yol kat etmiş durumda. Ancak geliştirilme süreci hala daha devam ediyor. Yani bu teknolojiye sahip otomobiller henüz pazardaki yerini alabilmiş değil. Tesla ve daha nice büyük şirket, bu alandaki gelişmelerin hız kesmeden devam etmesini sağladıkları gibi ayrıca otonom özelliğe sahip ilk araç modelini de satışa sunmak için var gücüyle çalışıyor. Bu süreç içerisinde ülkelerin almış oldukları kararlar da medyaya yansımakta. Kimi zaman otonom araçların test süreçlerine sıcak bakmayan bazı ülkeler, gelişmelere olumsuz yönde etki ediyor olsa da olumlu yönde karar alan ülkeler de mevcut. Bunun son örneğini bizlere yaşatan Fransa, kapılarını otonom araçlara açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

PSA Grubu Test Sürecini Başlatıyor

Şu anda Peugeot ve Citroen gibi markaları bünyesinde barındıran PSA grubu, çok yakında otonom araç testlerine başlayacaklarını duyurdu. Bunun için Fransa bölgesine has kararlar aldıklarını dile getiren şirket başkanı, hükümetin firmalara izin verdiği konusunda olumlu açıklamayı da yapmış bulunmakta. Yani bir nevi Fransa yolları otonom araçlar ile arşınlanacak.

Kimi Yerlerde Testler Devam Ediyor

ABD, şimdilerde otonom araçlar için altın değerinde bir yer gibi gözükmekte. Zira buradaki testlerine devam eden Tesla ve nice şirket, ABD yollarını tıpkı Çin’de olduğu gibi yeni araç modelleri ile gezmekte. Ki bu süreç sona erdiğinde otonom araçlar bizler için kullanıma hazır hale gelmiş olacak.