Kocaeli FRANSIZ MARKASINA TSE BELGESİ

FRANSIZ MARKASINA TSE BELGESİ

06.02.2015 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

FRANSIZ MARKASINA TSE BELGESİ

Türk Standardları Enstitüsü(TSE), Fransız markası GERFLOR firmasına ‘Beyan Doğrulama’ sertifikası verdi.
TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğünde düzenlenen sertifika töreninde TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, firmanın Türkiye Temsilcisi YAKTAŞ firması Genel Müdürü Tolga Kutluay’a sertifikasını takdim etti.
Mehmet Hüsrev törende yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye ithal edilen Fransız markası Gerflor’a ülkenin milli otorite uygunluk değerlendirme kuruluşu TSE olarak Beyan Doğrulama sertifikası belgesi verdik. Beyan doğrulama Sertifikası; standart dışı, firmanın beyanı dikkate alınarak test ve analiz sonuçlarının olumlu çıkması neticesinde doğrulanarak belgelendirilmesi anlamına gelmektedir” dedi.
Hüsrev, “Düne kadar otorite olarak kabul edilen İsviçreli bilim adamlarının yada Norveçli bilim adamlarının onayladığı ürün güvenli ve kaliteli üründür algısı vardı. Bugün Türkiye’nin milli uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Standardları Enstitüsü, 55 yıllık tecrübesi ve alanında uzman mühendis kadrosuyla Beyan Doğrulama Sertifikası Belgesi vererek markaların güven duyacağı bir otorite olarak kabul edildi. Artık sertifikalandırma, belgelendirme, daha doğrusu üçüncü taraf uygunluk değerlendirme hizmeti ihracatı yapmaya başladı bu da bir ilktir. Artık TSE belgesi yurt dışı menşeili ürünlerde de geçerli olacaktır. Bu da büyük ülke olduğumuz anlamına gelmektir. Bu bağlamda 2023 vizyonu çerçevesinde değerlendirdiğimizde küresel aktör olma yolunda önemli bir adım atılmıştır” diye konuştu.