Kültür Sanat Freddy Mercury'nin izleri bu hafta Babylon'da

Freddy Mercury'nin izleri bu hafta Babylon'da

18.02.2015 - 11:53 | Son Güncellenme:

Bu sene 14. üncüsü düzenlenen !F Film Festivali’nin en renklisi !f Gökkuşağı Partisi, Türk pop’unun koşan adamı Mirkelam, rock tarihinin ilahlarından Freddy Mercury’nin izinden ilerleyen Cingi ve elektronik müzik sahnesinin en yetenekli yeni isimlerinden Aeroplane bu hafta Babylon sahnesinde dinleyicinin huzuruna çıkıyor.

Freddy Mercurynin izleri bu hafta Babylonda

!f Gökkuşağı Partisi Asmalımescit sokaklarını sayısız renge boyamak için kostümleriyle, yaratıcılıkta sınır tanımayan makyajlarıyla 21 Şubat Cumartesi gecesi Babylon sahnesine geliyor. Gecenin açılışını farklı türlerde müzik ürettiği çeşitli projelerinin yanı sıra house ve disco türevlerine yer verdiği DJ setleriyle Tufan Demir yapıyor. Kapanışı ise bir Gökkuşağı klasiği ve dans severlerin favori ismi DearHead gerçekleştiriyor. Warm-up ve after party arasında ise gecenin yıldızları 2008 yılında bir araya gelen DJ Wawashi ve Heavy Metal sanatçısı Max’in ortak projesi İtalyan ikili Hard Ton sahne alacak.. Disco ile metal’in buluşması sonucu ortaya çıkan ikili, Babylon dans sahnesinde geç saatlere kadar eğlence vaat eediyor.

Kariyerinin başlarında Kayahan, Burak Kut, Nazan Öncel gibi sanatçılara geri vokal yapan pop’un “koşan adam”ı Mirkelam, 25 Şubat Cuma akşamı Babylon’a konuk oluyor. Özellikle “Her Gece” şarkısıyla bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mirkelam, alaturka ve elektronik müzik tınılarını ustaca kullanma yeteneğinin yanı sıra, ironik bir sokak konuşması havası içeren ve ilginç uyaklarla birbirine bağlanan sözleriyle tanınıyor. Şarkı sözü yazarlığında da usta bir isim olan sanatçı Türk pop tarihine kazandırdığı en ünlü parçalarından hazırladığı seçkiyle Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak.

Müzik tutkusundan aldığı güç ile Queen'in efsanevi ismi Freddy Mercury'yi yaşatmaya devam eden Cingi, 26 Şubat Perşembe akşamı bir kez daha Babylon'da sahne alıyor. Cingi’nin 70’lerin Londra’sına uzanacağı gecede Queen’in klasiklerini hep bir ağızdan söylemek isteyenler bir araya geliyor. Başarılı performansıyla Queen hayranlarına “keşke”lerini unutturan Cingi, Babylon’da sahnesinden rock tarihine el sallıyor.

Nu-disco sahnesinin aranılan ismi Aeroplane, 27 Şubat Cuma gecesi Babylon’a geliyor. The Magician olarak bilinen Stephen Fasano ile başlattığı Aeroplane projesine tek başına devam eden DJ ve prodüktör Vito De Luca, Fransız House ve Balearic tınılarından oluşturduğu mix’leriyle İstanbullu dinleyiciyle buluşuyor. Grace Jones, MGMT, The Beach Boys, Doves, Sebastian Tellier, Chromeo ve Stromae gibi daha birçok farklı tarza sahip isimlerin parçalarına yaptığı remix’lerle dikkat çeken Aeroplane, dans pistini arşınlamak isteyenler için Babylon’da sahneye çıkıyor.

Tüm konserlerin biletleri biletix.com adresinden ve Babylon gişesinden satın alınabiliyor.

Yazarlar