Ege Freni boşalan kamyon hakimin canını aldı

Freni boşalan kamyon hakimin canını aldı

24.04.2017 - 03:51 | Son Güncellenme:

Bornova’da freni boşalan kamyonların yarattığı kazalara, yenisi eklendi. Önceki gün meydana gelen kazada kamyon, hakimin kullandığı otomobile çarptı; Ali Cırık öldü, eşi ve çocuğu da yaralandı...

Freni boşalan kamyon hakimin canını aldı

İzmir Bornova’da, freni boşaldığı öne sürülen kamyon, otomobile çarptı. Daha önce de birçok kez aynı şekilde kazanın meydana geldiği bölgede, kaçış rampasının olmasına rağmen kazaların önlememesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kaza, önceki gün öğle saatlerinde Manisa-İzmir karayolu Bornova girişinde meydana geldi. Manisa’dan İzmir yönüne giderken freni boşalan Azat K. yönetimindeki kamyon, önünde giden Ali Cırık yönetimindeki otomobile çarptı. Yaklaşık 100 metre kamyonun önünde sürüklenen otomobilin sürücüsü İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesi’nde görevli hakim Ali Cırık yaşamını yitirdi.

Araçta sıkışan eşi Hürriyet ve oğlu Tuna Cırık ise ağır yaralandı.

Anne ve oğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hürriyet Cırık ve oğlu Tuna’nın sağlık durumlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kamyon şoförü Azat K. gözaltına alındı. Hayatını kaybeden Ali Cırık için, dün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Söylenecek bir şey yok

Törene Cırık’ın büyük oğlu Ali Eren, ağabeyleri Muammer ve Tayyar, küçük kardeşi İsmet Cırık ile kız kardeşi Engür Kurtoğlu’nun yanı sıra mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Turhan Eğlenoğlu, yaptığı konuşmada, “Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kendisini memleketine uğurlarken hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum” ifadesini kullandı.

Benzer kazalar hep yaşanıyor

Kazanın yaşandığı yerde, daha önce de benzer olaylar meydana gelmişti. 2011’de rampa aşağı inerken freni boşalan bir TIR kontrolden çıkınca, beş araca çarparak durabildi. Araçlardan birini altına alıp sürükleyen TIR, 1 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. 2016’da ise, yine bir kamyonun freni boşalmış, kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.