Gündem Gabon paketi hapiste

Gabon paketi hapiste

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Orta Afrika ülkesi Gabon’daki yapılanmasına yönelik MİT tarafından düzenlenen operasyonla Türkiye’ye getirilen 3 şüpheli, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “uluslararası casusluk” suçlarından tutuklandı.

Gabon paketi hapiste

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılar Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal’ın hakimlik sorgusu sabaha karşı sona erdi. Nöbetçi hakimlik, şüpheliler Özpınar, Akbaş ve Demirönal’ın, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “uluslararası casusluk” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

Haberin Devamı

FETÖ’nün 8 ‘abi’ ve ‘imam’ı tutuklandı

FETÖ’nün hakim ve savcı adayları için “çalışma evleri”nden sorumlu olduğu ileri sürülen, “abi-imam” konumundaki 8 kişi “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 8 şüphelinin hakimlik sorgusu tamamlandı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Savcılığın sevk yazısında, söz konusu evlerin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in “Devletin tüm kılcallarına sızın” talimatı doğrultusunda açıldığı ifade edilerek “Bu evlerde örgüt mensuplarına hem eğitim verilmiş hem de önceden çalınan sorular getirilerek örgüt mensuplarının kamu kurumlarına girmeleri ve sızmaları sağlamıştır” denildi.

Yazarlar